WordPress atau Blogger (Blogspot)

Blogger dan WordPress adalah dua platform berblogging yang dikenali ramai. Tetapi jika dibandingkan antara dua platform ini, Hafiz percaya ramai yang akan memilih blogspot kerana ia dimiliki oleh Google dan sememangnya terkenal dimana-mana sahaja.

Walaubagaimanapun, kepopularitian bukan lah penentu untuk seseorang itu memilih platform mana yang dikehendaki. Bagi mereka yang baru berjinak-jinak untuk berblogging, mereka mesti tertanya-tanya apa yang membezakan dua platform ini. So, kat bawah ni Hafiz ada listkan perbezaanya untuk dijadikan panduan semua.

So atara Blogger dan WordPress, mana satu pilihan korang?

ย Terbaru! Baca tweet-tweet femes di channel Telegram @tweetfemes

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

28 Comments

Leave a Reply
  1. saya mesti pilih wordpress…. sudah guna WP sejak 8 tahun yang lepas. jadi sudah biasa dengan WP

  2. dulu2, semuanya ambe hentam gunalah..sekarang tinggal blogspot dan .com saje..

    .org dah malas nak tgk..hahaa

    pe2pun, terbaiklah bro dgn info ringkas camni…best!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa