Usaha Tangga Kejayaan

Hari ni masuk hari ketiga aku stay di KPJ Kajang menemani Khair yang dimasukkan ke wad atas masalah cirit birit yang dialaminya. Sepanjang tiga hari ini jugalah laptop dan Samsung S3 menjadi teman setia aku dikala Khair sedang lena dibuai mimpi.

Yelah..bila anak masuk dalam wad, masa terluang akan jadi begitu panjang.

Maka, aku perlu bijak menggunakan masa yang ada untuk menyelesaikan perkara-perkara yang tertangguh. Paling kurang pun jika aku malas mengerah otak menaip 2 lagi pending advertorial, aku akan mangkaji semula entri rakan-rakan bagi menjana idea baru.

Dunia blog sama sahaja dengan dunia nyata. Ia tak selalunya senang. Yang penting kalau nak berjaya kena rajin bekerja dan teruskan usaha. Itu antara nasihat dan motivasi yang selalu aku dengar dari mulut Encik Titan. Jadi itu lah yang aku cuba praktikkan, moga-moga satu hari nanti aku berjaya mencapai apa yang aku targetkan.

The Pursuit Of Happyness - Filem motivasi supaya berusaha mencapai kejayaan
The Pursuit Of Happyness – Filem motivasi supaya berusaha mencapai kejayaan

Rasa puas hati apabila percubaan mendapatkan income dari program Jobdirumah tempoh hari membuahkan hasil. Cuma sekiranya ia berterusan setiap minggu, mungkin lagi memuaskan hati. Bolehlah cepat-cepat jadi fulltime blogger nanti. Hehehe.

Nak sertai Jobdirumah, boleh daftar disini cepat-cepat ->Jobdirumah, kini dikenali sebagai Task.my

p/s: Apalah sangat yuran RM50 seumur hidup jika dibandingkan dengan komisyen yang bakal diterima.

 Terbaru! Baca tweet-tweet femes di channel Telegram @tweetfemes

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

22 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maggi Kari Ketam Bucida Court

Multitasking