Update Isu Air Spritzer Yang Menolak Ayat Ruqyah


Sekadar update terbaru mengenai isu produk minuman Spritzer yang digembar-gemburkan tidak berapa elok untuk diminum oleh beberapa pihak tanpa ada bukti yang sahih.

Dibawah merupakan screenshot yang dikongsikan oleh saudara Hasnul Hisham Md Saad tentang soal jawab bersama Tuan Guru Dato’ Dr. Haron Din.

Isu air Spritzer daripada mayat

Jawapan Haron Din Mengenai isu air Spritzer

p/s: Zaman sekarang banyak maklumat-maklumat yang dikongsikan kepada kita berdasarkan “orang itu cakap”, “orang ini cakap”. Untuk mengesahkan ianya benar ataupun tidak, haruslah selalulah bertanya kepada empunya diri atau sumber yang dipercayai sahaja. Ini bagi mengelakkan salah faham dan terjadinya fitnah akhir zaman.


16 KOMEN

  1. Sama la jugak kes Secret Recipe tu kan…. yang orang dok share sijil kena tarik balik…. semua fikir sebab masalah guna produk tak halal….rupa-rupanya masalah kebersihan yang merujuk kepada halalan toyiiba

  2. lepas satu satu benda macam nie jadi viral. kalau kita jenis berhati2 dan pilih utk check kesahihan berita, rasanya x akan jadi viral kot..

  3. apabila ada perkataan rujukan sumber itu ini..terus je percaya dan dengan pantas sebarkan..kekadang aku gelak je tengok mesej-mesej macam ni.ahaa

TINGGALKAN MAKLUM BALAS

Sila masukkan komen!
Sila masukkan nama disini