Uncle Seekers buat perangai lagi

“Akibat mulut badan binasa”, perumpamaan yang diguna pakai bagi orang yang mendapat kecelakaan akibat tingkahlaku yang tak menjaga percakapan. Tapi ungkapan tersebut agak tidak sesuai bagi blogger seperti Uncle Seekers, mungkin lebih sesuai sekiranya ungkapan tu ditukar kepada “Akibat taip badan binasa“.

Bagi yang belum kenal siapa Uncle Seekers, beliau merupakan selebriti penyelidik paranormal yang popular melalui rancangan Seekers. Beliau juga pernah mencetuskan kontroversi apabila menghebohkan kisah cintanya bersama Bekas Permaisuri Agong Siti Aishah. Dan yang terbaru, beliau merupakan blogger yang tengah hangat menghebohkan isu-isu yang berkaitan keluarga diraja Johor.

Yang tak berapa enak tentang entry-entry blog kepunyaan Uncle Seekers ini apabila blog beliau dilihat banyak menerbitkan entry yang berunsur hasutan dan penghinaan terhadap keluarga diraja tersebut. Akibat daripada tindakan beliau, beberapa individu yang tidak berpuas hati dengan tindakannya itu memfailkan laporan polis dan mendesak agar blog berkenaan ditutup bagi mengelakkan pecah belahnya hubungan antara rakyat Johor.

Sudah-sudah la tu Uncle Seekers. Lepas habis satu isu, isu lain pulak dia timbulkan.

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

9 Comments

Leave a Reply
  1. apa mslah org luar dgn kaum kerabat johor ni… dorg xda cari pasal, ko tu uncle pyh nk mula kan dulu… jgn sapa TMJ sepak muka ko…

  2. rakyat johor cm aku ni mmg tahu sgt perangai TMJ n sume,smpi polis bukit aman un tak mampu nk lawan.sudah lah,mmg rakyat johor dah tau..tpi klu senyap makin bnyk yg dyeorg buat.uncle mesti ada perjuangan n perjuangan tu hanya Allah je tau.pape un good luck lah membuka minda sume org tntg raja/sultan dlm malaysia ni.wallahua’lam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *