in

Umpan Memancing Tahan Lama Untuk Siakap Dan Jenahak


Mungkin ada yang tertanya-tanya, agaknya berapa lama umpan terbaik Siakap dan Jenahak yang aku pernah cerita tu boleh bertahan kan? Seminit? Dua minit? Tiga minit? Tak pun adakah bila masuk dalam air terus pecah terurai?

Okay.. untuk menjawab persoalan tu. Pakcik Rahim ada share imej dia buat eksperimen mudah. Dia ambil umpan yang dah ready dibancuh untuk pasang pada mata kail, kemudian dia rendam dalam air.

10 minit, umpan nampak sedikit mengembang daripada bentuk asal.

45 minit

60 minit

120 minit

..

..

..

Sampailah ke minit yang ke-180 (kalau diconvert kepada jam, dah 3 jam umpan ni berendam dalam air). Tapi adunan masih nampak bertahan sekiranya tidak dijamah ikan.

So, nak ceritanya kat sini.. compare dengan umpan dedak yang selalu orang bancuh kat luar sana tu.. umpan terbaik Siakap dan Jenahak ni dah la cukup power sebab dapat naikkan ikan dalam masa yang singkat, kena pulak dapat bertahan lama. Bagus la tu kan.. jimat pada kita. Tak perlu kerap nak kena pasang umpan. Hehehe.

Korang kalau nak test umpan mancing power ni.. boleh contact Pakcik Rahim – 0192720648. Lokasi dia kat Bandar Baru Bangi.


Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *