UFO Capsule

Sedang tangan asyik mengodek-godek segala macam info di Google, aku terjumpa something yang agak menarik dan pelik untuk dikongsikan.

UFO Capsule Hotel

Pernah dengar? Seriously, aku pun first time tahu. Itu pun terjumpa secara kebetulan.

Berdasarkan maklumat yang ada, UFO Capsule Hotel yang terletak berdekatan Bukit Bintang ini adalah sebuah hotel yang diinspirasikan daripada negara matahari terbit. Bilik yang disediakan? Haduhh. Muat seorang je kalau nak masuk. Disediakan sekali aircond, WiFi, bantal dan selimut. Toilet dan bilik mandi kongsi ramai-ramai di luar ye. Aku taknak cakap lebih-lebih, better korang tengok sendiri gambar-gambar kat bawah.

P/s: Harga murah. Dibawah RM100/night. Untuk orang yang jenis bujang dan tak suka membazir, memang sesuai. Tapi bagi aku, kalau dah kecil macam tu..rasa macam duduk dalam peti simpanan mayat pula.

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

18 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *