Top 6 Gitaris Pujaan Hati

Hari ni mood layan muzik. So, dari tadi sampai sekarang earphone masih lagi belum tertanggal dari telinga. Kebiasaannya Hafiz layan je apa-apa lagu yang dirasakan best. Tapi yang selalu sangat dilayan tak lain tak bukan, iaitu genre rock. Hehehe.


Bercakap pasal muzik ni, selalunya kalau dengar lagu rock mesti Hafiz imaginekan diri ni sebagai gitaris..lepas tu crowd dok menjerit-jerit panggil..”Hafiz hensem..Hafiz hensem!!“. Tak pun, main gitar depan awek. Sambil awek tu tangkap cintan dengan ke-power-an Hafiz bermain gitar. (Cewah..syok sendiri tu..hahaha). Antara gitaris yang menjadi pujaan Hafiz adalah:

Gitaris Antarabangsa

    1. Matt Bellamy (Muse)..Paling suka dia ni main gitar
    2. Yngwie Malmsteem
    3. Jerry C
    4. Daron Malakian (System of a down)
    5. Wes Borland (Limp Bizkit)
    6. Kirk Hammet ( Metalica)..Tarikh lahir sama la pulak. Ada chemistry ni. =P

Gitaris Tempatan

    1. Man Kidal
    2. Sham ( Kamikaze )
    3. Rodi ( Kristal )
    4. Noh ( Hujan )..Rasanya ramai awek cair tengok dia ni main gitar
    5. Joe ( Wings )
    6. Kid ( Search )..Kedai makan dia kat Bangi dekat je dengan rumah

p/s: Rasanya ada tak yang tahu, selain berlakon Johny Depp pun ada perform main gitar?

Note: Pastikan baca dan faham dulu lirik sesuatu lagu. Banyak lagu dalam bahasa inggeris yang maksud liriknya bertentangan dengan ajaran Islam, tapi orang melayu selamba je hafal dan nyanyi.

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance of the Autobot.

  • 8 Comments

    Leave a Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Wordless Wednesday : 1Malaysia

    Nuffnang..143!!