Tips Lebih Mudah Potong Rambut Anak

Percubaan kali dua berjaya. Hari tu masa first time potong rambut Khair, agak susah juga. Bagi fon tengok Youtube pun still tak senang duduk diam.

Khair

Tapi semalam, berjaya kurangkan keresahan Khair tu almost 80% daripada percubaan pertama.

Trick dia, senang je. Aku sarungkan dengan beg plastik, macam ni haa.

Baju lutsinar
Baju lutsinar. Khas untuk Khair.

Ambil beg plastik yang berbentuk segiempat, buat lubang untuk masukkan kepala dan tangan. Then sarungkan pada Khair.

Actually, idea sarung beg plastik ini datangnya dari idea wife. Sebab dia tengok Khair macam gelisah je kan bila nak potong rambut. Lebih-lebih lagi bila rambut yang dipotong tu jatuh dan melekat pada badan Khair. *Khair ini penggeli orangnya.

So, bila dah disarungkan dengan beg plastik ni.. Tak adalah rambut yang dipotong tu nak melekat dekat badan lagi kan. Terus jatuh ke lantai.

Khair-Hafiz Rahim

Selamat. Boleh potong rambut dia dengan aman. Hehehe.

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

  • Comments

    Leave a Reply
    1. tips kalau tak nak rambut yang jatuh tu melekat kat badan, sapukan bedak kat tengkuk, leher dan badan sebelum potong rambut.

    2. kalau kat jepun orang selalu pakaikan satu benda nie (tak reti nak explain..hihi), pada leher anak. nanti rambut jatuh atas tue dan tak berterabur atas lantai. tapi saya guna suratkhabar je..n trim pakai mesin potong rambut sampai ala2 botak macam askar. bila dah besar sikit nie baru hantar kedai sebab maknya tak pandai potong rambut cantik2..hehe

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Loading…

    Comments

    comments

    Seronoknya Dapat Ke Farm In The City

    Bestnya Makan Di Stacks By Las Vacas