Soalan Contoh Peperiksaan Penolong Pegawai Arkib S27


Okay, peperiksaan Penolong Pegawai Arkib S27 bakal diadakan tidak lama lagi. Bagi mereka yang terpilih untuk menghadiri peperiksaan bagi jawatan ini, tahniah aku ucapkan.

Untuk menghadiri peperiksaan ini, sedikit persiapan perlu dilakukan bagi meningkatkan lagi peluang yang ada untuk terpilih sebagai penjawat jawatan tersebut. Melalui sedikit informasi yang telah aku terima daripada pihak yang boleh dipercayai, disini dengan suka citanya aku ingin berkongsikan beberapa maklumat yang mungkin boleh dijadikan bahan rujukan kepada calon-calon semua.

panduan peperiksaan penolong pegawai arkib s27

Peperiksaan penolong pegawai arkib S27, mempunyai 2 bahagian iaitu:

  • Bahagian A – Pengetahuan Am
  • Bahagian B – Daya Penyelesaian Masalah

Bahagian A iaitu seksyen pengetahuan am dimana ia memerlukan calon untuk menjawab soalan objektif yang lebih terarah kepada isu semasa dan juga pengetahuan global. Contoh soalan adalah seperti berikut:

Bahagian A
Soalan : 50
Markah : 40 minit

Negara apakah yang menganjurkan Bola Sepak Piala Dunia 2014 pada kali ini?
A – England
B – Brazil
C – Sepanyol
D – Perancis

Bagi soalan untuk bahagian B pula, ia adalah set soalan dimana calon-calon akan diuji pengetahuannya dari aspek creative thinking, logik akal, matematik, interpretasi data dan lain-lain lagi. Contoh soalan adalah seperti berikut:

Bahagian B
Soalan : 40
Markah : 45 minit

Daya Menyelesaikan MAsalah

 

Jika dilihat pada format peperiksaan yang akan diadakan pada kali ini, ia tampak mudah bagi calon-calon untuk menjawabnya. Tetapi perlu diingatkan, setiap calon mempunyai kemahiran dan kekuatan yang berbeza-beza. Jangan disebabkan timbulnya perasaan “terlalu yakin” yang menyelubungi diri maka anda menganggap kejayaan itu telah berpihak kepada anda.

Satu pesanan ikhlas daripada aku.. Untuk seorang itu menempa kejayaan, persediaan penuh haruslah dilakukan sehingga ketitisan peluh yang terakhir. Tidak kira sama ada anda adalah super genius yang sering mendapat markah penuh didalam setiap peperiksaan, tetapi jika tersilap langkah maka buruk padahnya.

Jadi, untuk mereka yang benar-benar ingin melepasi peperiksaan ini. Apa yang aku mampu sarankan buat masa sekarang ialah dengan cuba mendapatkan rujukan penuh peperiksaan Penolong Pegawai Arkib S27 yang telah dikeluarkan oleh pihak InfoKerjaya. Rujukan ini yang aku rasakan rujukan lengkap yang telah disusun oleh mereka berpengalaman luas di dalam bidang ini, antara maklumat yang terkandung didalamnya ialah:

  • Maklumat terkini peperiksaan
  • Contoh Soalan dan Skema Jawapan yang lengkap
  • Hebahan Topik, Tajuk dan Skop Soalan yang akan ditanya ketika peperiksaan
  • Dan juga RAHSIA cara menjawab soalan mengikut kehendak skema jawapan yang sebenar

Oh ya, tidak dilupakan juga akan perkara yang paling penting dimana aku diberitahu bahawa rujukan lengkap ini hanya boleh diperolehi dalam tempoh 2 hari sahaja iaitu bermula daripada 9 Mei 2014 sehingga 10 Mei 2014.

Masa semakin suntuk, persaingan semakin sengit. Jadi disebabkan itu, bagi calon yang betul-betul berminat untuk mendapatkan rujukan penuh ini, boleh terus mendapatkannya disini:

panduan peperiksaan penolong pegawai arkib s27

Insya Allah. Dengan adanya sesuatu yang boleh dijadikan panduan, apa yang diinginkan bakal menjadi kenyataan.

p/s: Peluang datang hanya sekali. Apabila anda telah mendapatkan rujukan diatas, ulang kaji lah dengan seelok-eloknya. Bak kata pepatah, “Cita-cita tanpa usaha ibarat melepaskan batuk di tangga”. Semoga berjaya kepada semua calon diluar sana.

3 KOMEN

TINGGALKAN MAKLUM BALAS

Sila masukkan komen!
Sila masukkan nama disini

CommentLuv badge