SEO Bermusim

Dah agak lama rasanya blog HafizRahim tak bermain dengan SEO bermusim. Semalam baru mood untuk ber-SEO tu datang balik. Keyword popular hari ni adalah berkenaan dengan “tiket final piala malaysia“. Sebabnya, game final kan hari sabtu ni. So ramai lah kaki bola yang mula usha tiket nak masuk stadium. Lagi-lagi kalau tiket tu tiket free.

Gambar diatas merupakan screenshot keyword untuk statistik hari ni, diambil pada jam 6 pagi. Sehingga jam 10 pagi, unique visitor baru nak cecah 200. Tak tinggi mana pun kalau compare dengan blog Kid. Dia otai SEO, Hafiz baru nak bertatih. Mana boleh lawan. πŸ˜‰

p/s: Salah satu tips untuk dapatkan keyword SEO bermusim, rajinkan diri untuk selak surat khabar untuk update isu semasa. *Peringatan untuk diri sendiri juga

Β Terbaru! Baca tweet-tweet femes di channel Telegram @tweetfemes

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

20 Comments

Leave a Reply
  1. SEO bermusim ni kalau biarkan keyword masuk tapi kita tak update dengan info terkini, akan merugikan, sebab jadi bounce, so kena pastikan kita kemaskini juga artikel yang berkaitan agar trafik yang masuk tu takkan terus berlalu pergi jika info dah outdated.

  2. SEO bermusim aku baru cuba ..jadi , ia amat mantap !
    Cuma berharap , semuanya akan berjaya dalam usaha
    memeriahkan lagi blog

  3. dulu rajin update pasal bola hujung minggu, mmg boleh dpt lbh 2k uv tiap hjg minggu, tapi lps tu surut dan naik semula tiap hjg minggu , tpi agak malas skrg ni, perlukan mood baru huhu

  4. Kalau saya tak berapa nak main keyword bermusim sebab hanya sementara. Tapi hakikatnya memang saya tak main seo. haha. tak pandai la bab seo ni. buat pening ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordless Wednesday : Banjir Kilat KL

Aku Tak Takut Doktor Gigi