Sebulan Tidak Mandi

Akhirnya setelah hari demi hari niat untuk memandikan “lamborghini” tertunda, hari ni nak tak nak Hafiz paksakan diri jugak untuk tekan pedal minyak ke pusat cucian kereta berdekatan dengan PKNS Bangi. Kalau ikutkan, bangun tidur tadi dah plan nak cuci sendiri. Tapi bila keluar bilik je tertengok movie best kat tv, terus plan tak jadi ( Ni semua salah Unifi, speed dah laju..download je lah kerjanya ) Hehehe.

image

Alang-alang dah post entri pasal cuci kereta. Ada sedikit tips untuk korang.

  • Jika kereta korang tu kereta baru dan sudah kelihatan kurang berkilat atau bersinar, tak perlu dihantar polish. Cukup sekadar menggunakan wax. Wax bertujuan mengilat dan menaikkan semula seri kereta. Penggunaan polish akan menipiskan layer cat kereta korang dan memendekkan usia warna cat. Unless kereta korang dah berusia 4-5 tahun.

p/s: entri ni ditaip semasa bosan dok menunggu kereta siap diwax.

ย Terbaru! Baca tweet-tweet femes di channel Telegram @tweetfemes

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

18 Comments

Leave a Reply
  1. ingatkan bila wax kete kena polish sekali sebab nak bagi betul2 kilat kan. lepas ni dah tau wax jela suka sangat dgn vios putih smart gila. tapi hanya mampu grab viva putih jerk.

    • ramai tak tahu sebenarnya..kedai memang cakap kalau tak kilat terus polish je..sebab polish kan mahal..diorang untung la..kita jugak yang rugi..hehehe..takpe, ade rezeki nanti boleh pakai kereta lagi besar. ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Samsung Galaxy SIII Mini

Tips Kuruskan Badan Dengan Pantas