Sebab Kenapa Perlu Join Jobdirumah

Entri ini ditujukan kepada blogger-blogger yang belum berdaftar dengan Jobdirumah diluar sana. Aku tahu, ramai diantara korang yang masih musykil bagaimana membuat duit melalui Jobdirumah.

Okay, ada dua cara sebenarnya. Walaupun salah satunya aku pernah terangkannya didalam entri ini..aku akan cuba terangkan sekali lagi dengan contoh yang paling simple.

Jobdirumah, kini dikenali sebagai Task.my, merupakan satu laman kerjaya dimana ia mengumpulkan pelbagai jenis kerja yang boleh aku klasifikasikan sebagai “kerja softcopy“. Iaitu kerja yang boleh dilakukan secara terus melalui computer tidak kira sama ada dari rumah ataupun semasa melepak di kedai mamak.

cara kerja jobdirumah

Sebagai contoh, kerja yang ditawarkan oleh Jobdirumah adalah kerja-kerja data entri, ataupun penterjemah bahasa yang memerlukan korang untuk mengisi data-data tertentu kedalam excel list ataupun menaip semula artikel yang diberi dalam bahasa yang dikehendaki. Kerja mudah.

Baik..itu cara yang pertama iaitu melalui kerja yang ditawarkan. Cara yang kedua pula, Jobdirumah mempunyai sistem affiliate dimana setiap ahli berdaftar akan menerima komisyen tertentu sekiranya berjaya menarik minat pembaca untuk turut mendaftarkan diri. Sebagai contoh, aku sertakan screenshot komisyen keempat yang aku terima daripada Jobdirumah.

komisyen jobdirumah keempat

Setiap penyertaan daripada pembaca akan menyumbangkan komisyen sebanyak RM25 iaitu 50% daripada kos pendaftaran kepada aku. Okay lah tu, kerja ini lagi senang.

Cuma apa yang ingin aku tekankan disini, bagi blogger khususnya..jika sesebuah blog itu mencecah ribuan pembaca setiap bulan..adalah satu kerugian yang besar sekiranya blogger tersebut tidak mengambil peluang yang sedia ada ini untuk menjana income sampingan sebanyak mana yang boleh. Bayangkan sahaja sekiranya 4 atau 5 orang daripada pembaca blog itu mendaftarkan diri bersama Jobdirumah, bukan kah itu duit tersepak namanya.

Silap-silap duit yang dapat itu boleh cover mana-mana yang patut di masa korang terdesak.

So, macam mana? Dah faham? Okay..kalau dah faham dan berminat untuk mendaftarkan diri..boleh daftar disini -> Daftar Jobdirumah, kini dikenali sebagai Task.my

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

14 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply to blogger lelaki Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *