in

Samsung Galaxy SIII Pilihanku


Hafiz : Sayang, rasa best pulak kalau pakai Samsung Galaxy SIII kan. Internal memory besar. Macam-macam boleh letak.

Isteri : Haa dah start la tu.

Hafiz : Abang cakap je..(dengan muka pasrah).

Isteri : Kalau abang nak nanti lepas dapat bonus baru boleh beli.

Hafiz : Bila tu? (muka ceria sikit sbb macam ada harapan).

Isteri : Bulan 4 tahun depan.

Hafiz : Ala…(mood down balik).

Selang berapa hari. Dalam kereta on the way balik ke rumah selepas ziarah officemate yang baru lepas bersalin di Shah Alam.

Isteri : Abang, jom pergi tengok handset kat DiGi?

Hafiz : Eh, biar betul. Tak pernah-pernah nak ajak masuk kedai handset. Hari ni tiba-tiba je.

Isteri : Saja je. Tiba-tiba rasa nak pakai handset yang boleh letak lagu best-best..(sambil lagu Primadonna nyanyian Marina & The Diamonds ).

Hafiz : Ooo..Betul ke ni?

Isteri : Betul la. Lepas tu, kalau dah beli..untuk birthday abang nanti dah tak ada hadiah lagi la.

Hafiz : Eh..Nak beli untuk abang jugak ke?

Isteri : Yela..( nada suara tinggi ).

Hafiz : Oo..okeh..okeh..Hehe..(sambil tersengih macam kerang busuk nak drive ke Alamanda Putrajaya).

Lebih kurang macam tu lah awalan dialog petang semalam. Siapa sangka isteriku yang susah nak beli handphone baru tiba-tiba je offer nak bagi handphone as birthday present ( actually birthday lambat lagi, bulan November.. 😉 ). Siap tanya nak model mana. Ikutkan hati nak amik yang biasa-biasa je. Tapi dah isteri cakap better beli yang ok, Hafiz terpaksalah layankan aje.

Sekali angkut dua biji. Isteri beli Samsung Galaxy SIII warna merah, Hafiz punya warna biru. Sehati berdansa gitu. So, sekarang hati dalam mood berbunga-bunga. Hehehe.

Thank you darling, for the lovely gift. Love it so much. 😉

p/s: Satu benda yang Hafiz suka tentang Android, boleh drag and drop file. Tak macam iPhone, semua benda nak synchronize guna iTunes.


Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

42 Comments

Leave a Reply
  1. Kita pun selalunya kalau beli apa-apa mesti nak sama-sama dengan hubby 🙂 Takpelah orang cakap jiwang ke, hape ke. Dah nama suami isteri apa salahkan? 🙂

    • a’a..pedulikan orang lain..ni handphone kedua yang sama..sebelum ni nokia express music..model ape ntah, tak ingat..tapi kejap je..wife pnye ilang kat kedai..tertinggal..hehe

  2. Perkh!!! Untungnya badan..sekali rembat 2 tuh!! Mak yg dok bodek laki nak beli SIII dan tab 7plus pun x dapek2 lagi..nak green light aje pung susah!!

    Huhuhu..

  3. Bila baca post ni rasa macam pernah berlaku, tambah plak di lokasi sama (Alamanda & Digi). Bezanya saya tak beli sebab org rumah tak berkenan ngan Garnet Red.

  4. Klu dah pakai hp canggih camni mesti kena pakai internet fon dan charger kena bawak selalu..
    Tapi senang dan ada kelebihan pakai hp cmni.

  5. bestnya dpt hadiah S3 drpd wife.
    saya pon last birthday dpt macbook air drpd wife. tp mintak skali tu je. tahan le 2 3 xnk mintak dh. huhu

Leave a Reply to org giler Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge