Rezeki Tersepak Jobdirumah

8

Di suatu petang yang sunyi..

Krikkkk.. krikkkk.. krikkkk..

Tiba-tiba lamunan aku diganggu satu bunyian..

Tet.. tettt..

Tet.. tettt..

Tet.. tettttttt.. ( Bunyi email masuk)..

Aku pun bingkas bangun dari posisi baring diatas katil yang super empuk lalu aku capai henfon yang bunyinya semakin lama semakin memekakkan telinga itu..

Notification bar diselak..

Kemudian..

Wah.. terkejut aku seketika, ada email baru yang bertajuk “You Have Earned A Commission

Komisyen Jobdirumah

Dalam hati aku berkata.. “Dah berbulan tak promote pun still boleh dapat komisyen lagi..” sambil tersenyum..

Syukur alhamdulillah. Duit raya aku barangkali.

Walaupun setakat RM25, kalau dicongak-congak pun kira lepas lagi tu nak bayar tol satu hala balik raya nanti.

Balik raya

p.s: Tak sia-sia aku daftar program Jobdirumah, kini dikenali sebagai Task.my ni dulu.. Pasif income. Kalau polish sikit lagi, silap-silap tiap-tiap minggu boleh dapat. Hik hik hik;)

8 COMMENTS

  1. kalau di Indonesia, duit raya atau duit tunjangan hari raya, hihiihi
    tahniah, bersyukur saja Bang Hafiz walau sedikit tu rejeki.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here