in

Pindah Masuk Saleiz Hosting


Alhamdulillah, selesai sudah proses pindah data blog ke Saleiz hosting.

Buat pengetahuan semua, Saleiz hosting adalah hosting kedua bagi blog Hafiz Rahim yang mana sebelum ini menggunakan DataKL.

Saleiz

Actually, pertukaran ke hosting ini sebenarnya bukanlah kerana servis yang diberikan oleh DataKL teruk. Tetapi ia lebih kepada kepuasan diri dan kesenangan pada masa akan datang.

Ya lah, Saleiz hosting dimiliki oleh saudara Eizil yang mana dia juga merupakan antara rakan blog didalam Denaihati Network. Manakala, hubungan aku dengan DataKL pula hanya sekadar sebagai penjual dan pembeli.

Jadi dari situ dah nampak sedikit advantage yang akan blog aku terima. In case kalau ada apa-apa masalah nanti macam blog down ke, technical issue yang susah hendak diselesaikan ke, senang lah sikit aku nak buat rujukan. Terus je pergi jumpa owner. Hehe.

Saleiz hosting menawarkan 3 pakej. Harga terendah ialah RM80 setahun bagi pakej Bronze.

Nota: Mynic ada offer 300 domain .my percuma selama 2 tahun. So, kena sangatlah pada waktunya. Saleiz hosting+domain .my..terbaik. 😉


Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

23 Comments

Leave a Reply
  1. kalau hosting sekarang buat hal, mungkin akan join bro2 sekalin pakai saleiz hosting. tp alhamdulillah setakat ni, servisnya baik lagi 🙂

  2. Blog masih baru nak merangkak. Tak berani lagi nak pakai hosting. InsyaAllah satu hari nanti akan pindah rumah jugak.

  3. Semoga semakin selesa dan ceria bila di rumah baru nanti yer..hehe..betul tu bro..apa2 senang nak hubung..kenal, memang dah kenal..tak ada masalah sangat dah..hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *