Permainan Mencabar Minda


rubiks cube

For sure ramai orang disekeliling kita dah tahu akan benda alah ini, Rubik’s Cube. Satu jenis alat permainan yang memerlukan kreativiti seseorang dalam algoritma penyusunan warna. Kalau dikira sejak dari kecil Hafiz mengenali Rubik’s Cube ini, belum pernah sekali pun Hafiz dapat menyelesaikan kesemua bahagian. Paling hebat hanya dapat susun satu warna sahaja. Haha.

Tapi itu dulu, cerita lama. Tutup buku lama, buka buku baru. Sekarang ini Hafiz dalam mood untuk mencabar diri untuk menyelesaikan kesemua bahagian Cube ini dalam tempoh 7 hari. Sekarang dah masuk hari ke-2. Dengan bantuan tutorial yang bersepah didalam Youtube, mungkin sedikit sebanyak dapat membantu Hafiz mempercepatkan lagi proses mencapai objektif yang ditetapkan. Almaklumlah, dulu bebal bahasa omputeh. Sekarang baru pandai sikit. Chayok!

p/s: Ada sesiapa yang nak join cabaran ni? hehe.


26 KOMEN

  1. tgk kawan2 buat laju gile mcm pro tak sampai 30 saat dah setel. try buat sendiri, aduhai.. haha. tp sebenarnya, kawan2 cite benda ni ada so-called formula dia. mcm simple math je senanya cuma kne byk practice 🙂
    Faris Al-Muhandisu recently posted..Hujan Meteorit di Russia!My Profile

TINGGALKAN MAKLUM BALAS

Sila masukkan komen!
Sila masukkan nama disini

CommentLuv badge