Risau Gagal Peperiksaan Online Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41?

Fuh.. desas-desus mengatakan ramai rakan-rakan aku yang dah dapat panggilan untuk menghadiri peperiksaan online Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41. Di laman Facebook bukan main ramai lagi yang dah share printscreen jemputan masing-masing.

Peperiksaan Online PTD M41

Apa-apa pun, tahniah aku ucapkan kepada korang. Korang memang bertuah kerana terpilih sebagai calon.

Yelah, jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41. Jawatan ini kan memang jawatan paling popular dalam sektor kerajaan, confirm-confirm yang apply pun ramai kan. Untung siapa yang dapat.

Bagi korang yang terpilih untuk menghadiri peperiksaan, itu sudah dikira selangkah lebih dekat menghampiri jawatan yang diidam-idamkan korang. Nak tak nak, untuk tingkatkan peluang bagi mendapatkan jawatan ini, better korang prepare elok-elok. Jangan sekarang ini korang bersikap acuh tak acuh, nanti masa exam tak dapat nak jawab. Akibatnya, menyesal tak sudah.

Seperti yang telah korang ketahui, peperiksaan online Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 ini terbahagi kepada 3 seksyen iaitu:

  1. Seksyen A – Pengetahuan am mengenai Malaysia dan alam sekeliling. (40 Minit)
  2. Seksyen B – Daya menyelesaikan masalah. (45 Minit)
  3. Seksyen C – Ujian Psikometrik (15 Minit)

Well, ketiga-tiga bahagian ini kalau nak kata senang.. Wallahualam. Aku tak tahu. Cuma apa yang aku boleh kongsikan, daripada pengalaman rakan-rakan yang pernah menghadiri peperiksaan jawatan yang sama tahun lepas, dengar katanya agak susah.

So, sekali lagi aku nak sampaikan pesanan ikhlas. Sila buat persediaan seawal yang mungkin. Jangan tunggu last minit.

Persediaan awal yang aku maksudkan, mungkin korang boleh rujuk panduan peperiksaan online Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41.

Contoh soalan dan panduan peperiksaan online Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41

Panduan ini yang telah disediakan oleh tim infokerjaya mengumpulkan tips-tips dan rujukan mengenai peperiksaan Panduan Peperiksaan Online PTD M41, malah bukan itu sahaja ianya juga berkongsi contoh-contoh soalan yang mungkin sedikit sebanyak menyerupai soalan sebenar.

Untuk makluman, panduan ini terbahagi kepada 2 iaitu panduan rujukan ringkas (review copy) dan juga penduan rujukan versi penuh. Kedua-duanya panduan rujukan ini, berbeza isi kandungan. Ibarat menggunakan software komputer trial version dan full version, yang trial version mempunyai fungsi yang terhad manakala yang full version mempunyai segala detail yang diperlukan.

Bagi mendapatkannya kedua-duanya, korang sebagai calon cuma perlu meninggalkan nama dan alamat email yang sah kedalam kotak yang disediakan dibawah.

Dapatkan akses download Panduan Peperiksaan Online PTD M41

* wajib diisi



Tetapi perlu diingatkan, panduan versi penuh bukan percuma ya. Barang baik mestilah datang dengan harganya. Jangan risau, biasanya panduan yang dikeluarkan oleh tim infokerjaya tak mahal mana pun. Harga mampu milik.

Dan kebiasaannya segala maklumat jualan hanya akan diumumkan dalam tempoh masa tertentu sahaja. Maksudnya disini, ia adalah TERHAD. Jadi, bagi sesiapa diantara korang yang berminat untuk mendapatkan salah satu daripada panduan ini, aku sarankan korang supaya isi borang yang telah aku sertakan tadi. Segala pengumuman serta link download review copy secara PERCUMA, hanya akan diberikan melalui email yang telah didaftarkan.

Antara testimoni calon yang pernah menggunakan panduan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 ini.
Antara testimoni calon yang pernah menggunakan panduan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 ini.

Haa.. so, korang a.k.a calon-calon semua.. apa tunggu lagi? Bertindak sekarang. Isi form cepat-cepat, dan jadi antara yang terawal untuk memulakan ulangkaji secara bijak.

Nota khas: Jangan berkira nak keluarkan sedikit modal untuk kecapi apa yang kita inginkan. Peluang yang ada mungkin datang hanya sekali dalam seumur hidup, maka manfaatkanlah peluang yang ada. Jangan disia-siakan.

 Terbaru! Baca tweet-tweet femes di channel Telegram @tweetfemes

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

11 Comments

Leave a Reply
  1. Tahun depan baru ingat nak daftar, nak juga masuk kerja kerajaan ni 😛

    Apa pun, kita tengok apa calon exam PTD 2014 komen tentang sistem peperiksaan terbaru SPA yang dijalankan secara online ini – sama ada mereka berpuas hati atau tidak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jenis Bayaran Deposit Untuk Pembelian Rumah

Sakit Ke Derma Darah?