in

Penyelesaian Bila Data Plan DiGi Habis Guna


Alahai..buat kali pertamanya internet quota DiGi postpaid aku habis digunakan. Sebelum ini paling kencang aku online pun setakat 90% sahaja.

Dah lah next recycle period jatuh pada 16hb, masih berbaki lagi 4 hari. So, mahu tak mahu terpaksa juga aku topup quota internet sedia ada bagi mengelakkan aktiviti blog dan sosial media lain daripada tergendala.

digi postpaid internet

Top up 1Gb yang berharga RM25. Tak mahal sangat rasanya. Jadilah untuk cover mana yang patut sehingga quota sebenar dikembalikan.

Yes..internet back to normal

Info: Pertama kali topup DiGi internet rasa macam senang pulak. Masuk dalam akaun, klik pada bahagian topup dan kemudian pilih berapa banyak kuota yang dikehendaki. Pembayaran hanya dikira dalam bil bulan depan.

p/s: Blogger tanpa internet bagaikan hidup tanpa arah. Hahaha


Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

27 Comments

Leave a Reply
  1. aku guna maxis broadband kat opis, nak harap internet opis aku yg slow tu. memang tak pakai la. bln ni punya quota nak habis dah. nak topup ke idak ye. hehe

  2. Bro pakai Maxis, qoute 7GB dari 8am-2am dan 21GB dari 2am – 8am

    Malangnya.. Bro baru pakai setengah bulan dah habis dah he…23x So macam mana tue….

  3. Dulu kawe pakai yg kaler BIRU,,, selalu byr dlm Rm150 sedangkan kawe buka jenis byk voice call… Skang guna DiGi,,, Alhamdulillah, 24hrs a day aktif, bayar dlm RM80 je sebulan,,, ๐Ÿ˜‰

  4. saya pula gunakan Maxis PostPaid … asyik tambah bandwidth terutama apabila produk baharu akan dilancarkan, misalnya Galaxy Gear.

Leave a Reply to Izzuddin Fauzi Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *