Penting Ke Insurans?


Susulan kes Khair dimasukkan ke dalam wad KPJ Kajang tempoh hari..Alhamdulillah, tak lama. Hanya tiga hari. Bermula daripada hari jumaat petang hinggalah ahad petang sahaja.

Sepanjang tempoh tiga hari, 75% daripada jumlah kos perubatan ditanggung sepenuhnya oleh pihak insurans iaitu Etiqa Insurance & Takaful. Manakala selebihnya menggunakan duit sendiri kerana kos tambahan yang dikenakan bagi menaik taraf twin room kepada single room.

Klik untuk besarkan
Klik untuk besarkan

Tak mengapalah, tambah sikit aje. Ratus-ratus, bukan ribu-ribu. Kalau ribu mahu garu kepala sekejap. Lagipun keputusan untuk menaik taraf bilik twin room kepada single room itu diatas persetujuan bersama isteri bagi memastikan keselesaan kepada Khair yang tersayang.

Family comes first. Duit boleh dicari, betul tak?

Tapi apa-apa pun terima kasih diucapkan kepada Etiqa Insurance & Takaful kerana sepanjang urusan pembayaran kepada KPJ Kajang, tiada sebarang masalah yang timbul. Memang terbaik dan berbaloi menggunakan perkhidmatan mereka.

So, siapa cakap insurans tak penting sekarang?

p/s: Jumlah tanggungan bil medical card bergantung pada pakej insurans yang diambil. Abang ipar ada buat insurans, kalau berminat bolehlah Hafiz tolong rekemenkan.


25 KOMEN

 1. Zaman skrg ni, insuran mmg penting..!!

  Last year, mak warded too. Utk wat MRI. Beribu2!! Mujur gak ada medical card dr insuran company ni.kalo tak..? smpi skrg la mak tatau mak sakit hapa.

 2. Pada pendapat saya insurans sangat penting, untuk pelaburan dan persediaan sekiranya musibah menimpa diri kita. .. ini disebabkan kita tidak tahu, apa yang bakal kita hadapi pada kemudian hari. Kata orang malang tidak berbau, kalau kita dapat menghidu malang, mungkin kita tidak memerlukan insurans. .

  Daripada insurans, saya lebih suka ambil takaful. . Syukur alhamdulillah, kami 4 beranak mempunyai medical kad milik sebuah syarikat takaful. . Dengan takaful, kita boleh menyimpan dan mendapat perlindungan insurans. . 2 dalam 1..
  anuar recently posted..Aktiviti Menarik pada 22 dan 23 September 2013…My Profile

 3. Tahniah tuan sebab dah ada perlindungan takaful. tak kisah la kompeni mana2pun. asalkan ada dari takde.

  terbaik tuan. syabas kerana menyokong industri takaful di Malaysia

TINGGALKAN MAKLUM BALAS

Sila masukkan komen!
Sila masukkan nama disini

CommentLuv badge