Pemandu Dari Neraka #1


Menyampah betul aku dengan pemandu yang bersikap ambil mudah macam pemandu teksi ni.

Ambil jalan pintas. Cross divider sedangkan traffik light untuk U-turn tak sampai 100m di depan.

Kalau ikutkan, tempat yang dibuat U-turn tu dah banyak kali berlakunya kemalangan. Semua disebabkan orang-orang yang perangainya sebegini. Suka cross divider tanpa memikirkan keselamatan orang yang datang dari arah bertentangan ataupun belakang. Semua laju-laju tu.

Pemandu dari neraka
Lokasi depan Maybank Training Centre berdekatan Uniten

Bila dah terkena, baru lah nak minta maaf bagai.

Hmm.. diorang ni.. nak dapatkan penunpang seberang jalan pun agak-agaklah kan. Sampai nak merisikokan keselamatan orang lain jugak, itu dah lebih. Hadoyai..


17 KOMEN

  1. Betul tu. kat situ tak kira motor, kereta memang suka menempah kemalangan. Kalu dulu depan pkns bangi tu. lepas diorang tutup simpang tu, dah takda accident. memang menyampah perangai driver macam ni

  2. Assalamualaikum bro,

    Sebenarnya itulah gambaran sebenar orang kita. Kesedarannya kurang. Itu kalau ditegur mahu ajak bertumbuk tu.

  3. memang kat malaysia nie prob terbesar adalah mentaliti..kadang2 dah mandu elok2 n hati2 pun boleh kena kemalangan sebab sikap org lain kan. yang tu memang sedih lah.

TINGGALKAN MAKLUM BALAS

Sila masukkan komen!
Sila masukkan nama disini