Pelan 7GB Digi Baru Mantap

Yeehaaa.. Dah dapat free call. Tak perlu risau-risau lagi dah bil melambung (tak pernah melambung pun sebenarnya).

Kuota internet dapat 7GB, termasuk unlimited WhatsApp dan WeChat.

Yang penting, tak de kontrak!

New Digi RM75 7GB

Thanks Digi sebab perkenalkan pakej awesome ni. Paling win bagi aku setakat ni. Boleh jimatkan duit poket bulanan akuย almost RM40-50 sebulan (Sebelum ni pakai pelan Digi 88. Average bil tiap-tiap bulan, RM200 sebab bila buat panggilan kena bayar). Alhamdulillah..

Musim-musim GST ni, semua kena cut cost. Yang mana boleh kurangkan, kena kurangkan.

Digi RM75 7GB Unlimited Call
Aku punya
Digi RM75 7GB_Unlimited Call
Isteri aku punya

Nampak tak tu.. free call! Hee.. ๐Ÿ˜‰

Itu baru 2ย hari punya penggunaan. Kalau sebulan? Lagi meriah bil kitorang hokay. Hahaha.

Kuota Add-on Digi Postpaid-Prepaid

Kuota topup promo, 1GB RM8. Pengunaan untuk 2 hari.

Okay dah tu since aku pengguna setia Digi. Celcom burung hantu? Tu aku guna untuk standby bila diluar kawasanย (sebab kat rumah dah ada Unifi.. Hee).

p.s: Nampak tak betapa pentingnya “internet” untuk blogger.. Banyak kena bayar oo, lagi nak suruh review percuma? Eh. :p

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance of the Autobot.

  • 20 Comments

    Leave a Reply
    1. bila celcom pun baru-baru ni lancarkan plan nak tandingi plan digi yg ni. ternyata celcom banyak yg tersembunyi..pengguna-pengguna fb semua kecam plan celcomtu.hehe..apa-apappun, plan ni memang terbaik dan berbaloi

    2. EHHH kenapa macam murah semacam je.. sebab tengah survey2 jugak ni hehe
      dah tak nak pakai Maxis mahal sgt duit nak, tapi ape sume slow

    3. wahhhh~!!! murah nya, terbaik lah, ni prepaid ke postpaid? mcm prepaid je , sbb nk lawan burung hantu !! hehehe ๐Ÿ˜€

    4. hahhaa, tak kisah lah burunghantu ke pae, bgi aku amik je postpaid first gold, not bad jugak, lagi lah ade call free tanpa bayar ๐Ÿ˜€

    5. Ape pulak dah abes first gold, ade mase lagi dua hari sebelom 30/ 6/ 2016 :D.. first gold lanjutkan tempoh promosi dia… klau nk amik first gold baik cepat2 pergi..

    6. Betul2 lagi berape hari je abes promosi.. ehehehee, tapi aku tak pasti ape yang ade baru kat first gold punya promotion..

    7. promosi still same, takde perubahan, tapi mane org tatahu dia akan amik lah plan lain.. still RM 80 dapat 10GB jugak..

    8. HAHAHA!! tak paham lagi ni, first gold ade unlimited call dan SMS lepas tuh kiraan data yang kau cakp boleh cecah sehingga 15GB tuh memang betul, tapi kau kne kire, 5 GB untuk bulanan 5GB (1.25GB) untuk hujung minggu 5 GB lagi untuk WIFI user.. kalau 10GB pon ramai yang tak abes guna ini kan pulak 15 GB ๐Ÿ˜€

    9. baru aku faham mcm mane kiraan dia ๐Ÿ™‚ ahahaha!! tapi 10 GB tuh pon banyak jugak, tatahu lah abes mcm mne .. heeee, ape lagi dia punya banefit yang ade ea?

    10. HAAHHAA!! bagus lah klau dah faham, takde nk ulang bnyak kali, hahaha.. banefit more kepade coverage dari plan lain, tpi promotion yang di tawarkan aku tahu lah sikit2, mcm yonder music kau boley dapt unlimited selame 12 bulan, dan call yang aku cakap tuh unlimited ke semua nombor , SMS pon same dapat unlimited.. rasenya tak rase rugi dengan RM 80 sebulan, esok dah last, klau berminat baik stanbye cepat2 duit gi join.. klau tanak biar je la ๐Ÿ™‚

    11. hahaaha, rini balik keje aku singgah kejap lah celcom centre kat mane2, rasenya Time squre ade, Klcc pon ade .. tengok mane yang aku lalu nnti time balik, heeee, btw tq bro information kau bagi, hehehe, betul2 last minit plak tuh ๐Ÿ˜›

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Jaga Telinga Anak Anda, Jangan Sampai Jadi Macam Ni

    Puas Hati Makan Seafood Di Crab Hut Cyberjaya