The wordpress secure?

Free theme wordpress merbahaya

Dah jadi kebiasaan blogger-blogger untuk download theme blog masing-masing.  Kali ni Hafiz fokus kepada blogger-blogger Wordpress, biasa kita tengok theme Wordpress ada premium (yang mahal gilos) dan...

Taktik Penipuan Melibatkan PosLaju

Perhatian kepada pembaca-pembaca sekalian, disini Hafiz nak kongsi sikit tentang sindiket penipuan terbaru yang melibatkan PosLaju Malaysia. Salah seorang daripada kawan Hafiz baru sahaja hampir-hampir terkena dengan...

Jangka hayat gigi ibu bapa berkurang selepas dapat baby

Ye..ini fakta sahih.jangka hayat gigi ibu bapa bayi akan berkurang dengan pantasnya selepas kelahiran anak. Baca betul-betul. "IBU BAPA". Kedua-duanya sekali. Kenapa? Puncanya bila terjadinya tindakan reflek saraf-saraf...

WhatsApp Tak Secure

WhatsApp? Application yang tak asing lagi dalam dunia smartphone. Lagi-lagi bagi pengguna di sekitar town yang mempunyai coverage yang tinggi. Dengan fungsi chatting atau SMS yang hanya menggunakan...
Root Samsung Galaxy

Cara Nak Hack Android

Untuk pengguna Android, tak pernah ke korang rasa bosan dengan default setting "smartphone" korang tu. Seriously bagi Hafiz, tempoh 1 bulan menggunakan default setting bagi Android memang...

Android?

Makin hari makin ramai orang yang guna smartphone. Bermacam brand kat luar sana, Iphone, Samsung, HTC, Blackberry, Nokia & etc. Depend kat poket masing-masing la tebal ke...
New incognito window

Secure Browser

Bercakap pasal secure browser, pernah terpikir tak setakat mana safety browser yang kita guna pakai? Hafiz bagi contoh. Korang pernah tak berdepan dengan situasi bila setiap kali...
Hari yang buntu

Tips Elakkan Hari Tanpa Entry

Rasa-rasanya ramai blogger yang pernah mengalami situasi dimana idea untuk menaip entry blog langsung tak terlintas dek kepala masing-masing. Sama la macam Hafiz, ada masanya idea tu...
Cara pengiraan bounce rate

Tips Reducekan Bounce Rate

Dalam entry lepas yang bertajuk Bounce Rate Penting Untuk Blog, Hafiz ada menceritakan apa itu Bounce Rate. Punca dan kesan yang akan dihadapi sekiranya bounce rate tinggi...
Consistency

Tips Berblogging Secara Konsisten

Kalau kita search Google banyak tips-tips tentang cara nak jadi blogger yang berjaya. Tapi bagi pandangan peribadi Hafiz semua tips-tips ini hanya fokuskan kepada satu perkara saja...

Bounce Rate Penting Untuk Blog

Kali ni Hafiz nak berkongsi tentang something yang penting untuk blogger-blogger sekalian. Jom baca. Apa itu Bounce Rate? Bounce Rate. Perkataan ni untuk blogger-blogger lama confirm diorang tahu. Tapi...
Baby Miracle

Fakta menarik tentang bayi baru lahir

  Fakta yang Hafiz rasakan menarik untuk di share. Mungkin ada yang dah tahu, tapi boleh nak baca balik. Bayi tiada kepala lutut. Ia tidak membentuk sehinggalah bayi...