Beli Shawl Emma Maembong Dengan Harga Murah

Sekali pandang lawa pulak shawl Emma Maembong. Dari jauh seakan kain batik. Warna soft, corak cantik. Gadis-gadis pakai, serius nampak ayu sungguh! Pada mulanya aku...

Masalah Selalu Mengantuk..

Satu masalah aku sekarang ni bila mana kalau pagi-pagi aku tak pekena Nescafe, mesti tengahari nanti aku akan mengantuk gila babas. Menguap sampai berair...

6 Sebab Alat Penyaman Udara Tidak Sejuk

Alat penyaman udara merupakan alat elektrik yang sangat penting untuk kebanyakan rumah di negara yang beriklim tropika seperti negara kita ini. Cuaca panas dan...

Aktiviti Masa Lapang – Design Web Dan Blog

Selalunya bila aku tak ada kerja atau ada masa terluang, aku akan spend masa dengan maintain blog atau website yang aku pernah buat. Antara...

Setiap Detik Itu Berharga..

Pejam celik pejam celik kejap je dia besar depan mata. Ingat lagi dulu masa lahir duduk bawah lampu biru, kecil.. terasa sangat fragile bila...

‘AyoPoligami’ Aplikasi Untuk Mereka Yang Ingin Berpoligami

Satu idea yang pelik tapi unik apabila terciptanya satu aplikasi yang memudahkan pengguna mencari jodoh. Jodoh yang dimaksudkan bukanlah jodoh untuk perkahwinan pertama, akan tetapi...

Kenali Personaliti Seseorang Melalui Cara Mereka Menutup Plastik Roti

Seriously, sebelum ini aku memang tak pernah tahu bahawa cara kita menyimpan dan menutup bungkusan roti boleh dikaitkan dengan personaliti diri yang sebenar, sehinggalah...

Twitter Bakal Hadir Dengan Had Maksima 280 Aksara

Bagi yang gemar melayari laman mikro Twitter pasti akan pernah mengalami situasi dimana tweet yang ingin dimuat naik mencapai had maksima aksara yang ditetapkan....

Dah Seminggu Demam

Masuk hari ke-7 Khair demam. Masih belum ada tanda-tanda demam akan berkurang. Malam ni suhu badan dia masih lagi panas walaupun tak sepanas semalam. Mungkin...

Tarikan Baru di Melaka Zoo & Night Safari

Sejak tiga minggu yang lalu, Melaka Zoo & Night Safari telah menerima berita gembira dengan kelahiran ahli keluarga baru. Ahli keluarga baru yang dimaksudkan...

7 Fungsi Paling Menarik Dalam iOS 11

iPhone 7 running on iOS 11, so far so good. Lebih smooth compare to the previous version. File size untuk update pun agak besar,...

iOS 11 Membolehkan Anda Merakam Skrin iPhone atau iPad Tanpa Menggunakan...

Fungsi rakaman skrin bukanlah suatu benda baru. Namun, kehadirannya didalam peranti iPhone dan iPad sememangnya ditunggu-tunggu. Melalui kemaskini iOS 11 yang baru dikeluarkan hari...

iOS 11 Sedia Dimuat Turun, Aplikasi 32-Bit Tidak Lagi Akan Berfungsi

Bermula hari ini pengguna iPhone boleh mengemaskini sistem operasi peranti mereka kepada iOS 11. Namun perlu diingatkan bahawa, setiap aplikasi versi 32-bit yang wujud...

Daya Ingatan Khair Kuat!

Usia Khair dah 5 tahun 4 bulan. Satu benda yang aku cukup kagum bila aku jejak kaki ke rumah petang semalam bilamana mendengar dia...

iPhone X Sempena Ulang Tahun Ke-10 Apple

Seiring dengan pengumuman iPhone 8 dan iPhone 8 Plus semalam, pihak Apple membuat kejutan yang seterusnya dengan memperkenalkan satu lagi model iPhone bersempena dengan ulang...

iPhone 8 dan iPhone 8 Plus Dilengkapkan Dengan Pengecasan Tanpa Wayar

Sudah menjadi kebiasaan Apple dimana mereka akan mengadakan satu acara khusus bagi memperkenalkan produk-produk baru keluaran mereka. Terkini bertempat di Steve Jobs Theater, iPhone generasi baru iaitu iPhone...