Ramadhan bakal menjelma

Pejam celik pejam celik sekejap je dah nak masuk bulan yang paling diberkati Allah iaitu bulan Ramadhan. Setibanya Ramadhan, banyak perancangan yang bermain difikiran Hafiz....
Blogr

Laman Ping Baru Blogr.My

Sebelum ni ramai yang sedia maklum tentang kehadiran laman aggregator ciptaan anak Malaysia, Ping Busuk. Tapi kali ni Hafiz nak memperkenalkan 1 lagi laman...

Nuffnang vs ChurpChurp

Ramai yang dah sedia maklum tentang kewujudan Nuffnang serta ChurpChurp. Dari sudut pandangan umum, boleh dikatakan yang kedua-duanya merupakan platform pengiklanan online yang boleh...

Pemilihan Hosting dan Kenapa Perlu Pilih DataKL

Setiap orang mempunyai kriteria pemilihan sendiri bagi memilih hosting yang terbaik untuk blog masing-masing. Ada yang mementingkan harga yang murah, storage capacity yang tinggi,...

Anjing Kacukan Khinzir

Re-post entry dari blog lama Seekor haiwan yang menyerupai anjing dan warna kulit yang seakan-akan babi khinzir dijumpai berkeliaran di bandar Xinxiang, China. Kedudukan bandar...

Blog Akan Jadi Annoying Bila..

First thing yang keluar masa masuk blog korang, akan keluar lagu. Entry, gambar tak keluar lagi. Suara keluar dulu. Lagu tu akan autoplay. Means...

Ping Busuk Filter Artikel Lucah

Ping Busuk, laman ping aggregator hasil anak Malaysia. Bagi blogger-blogger baru khususnya, Ping Busuk merupakan punca utama trafik ke blog mereka. Tak kisah la...
Earning Churp Churp

Churp Churp Seronok?

Churp Churp. Comey je nama komuniti blogger yang bergerak dibawah management yang sama dengan Nuffnang ni kan. Ala-ala cium gitu. Tapi korang jangan pergi...

Budak Mati Selepas Ditinggalkan Didalam Kereta

Hari ni terbaca satu keratan akhbar The Star yang bertajuk "Boy dies after mun forgot she left him in her car". Tajuk yang straight...
wordpress_logo

WordPress.com vs WordPress.org

Ramai orang tahu, Wordpress merupakan free dan open source blogging tool. Tapi apabila bercakap tentang Wordpress, mesti ada yang tertanya-tanya apa benda yang beza...
Hosting free

Free hosting untuk wordpress

Biasanya orang selalu cakap, kalau nak ada blog melalui Wordpress.org kena ada duit. Sebab kita kena beli hosting, beli domain. Sebelum ni pun Aku selalu...
hard disk tipu

Beli Hard Disk Dapat Thumbdrive

Penemuan yang agak mengejutkan, memarahkan dan melawakkan bila Hafiz terbaca 1 post dalam Lowyat.Net, yang baru je terjadi baru-baru ni tentang penipuan jual beli...
The wordpress secure?

Free theme wordpress merbahaya

Dah jadi kebiasaan blogger-blogger untuk download theme blog masing-masing.  Kali ni Hafiz fokus kepada blogger-blogger Wordpress, biasa kita tengok theme Wordpress ada premium (yang...

Taktik Penipuan Melibatkan PosLaju

Perhatian kepada pembaca-pembaca sekalian, disini Hafiz nak kongsi sikit tentang sindiket penipuan terbaru yang melibatkan PosLaju Malaysia. Salah seorang daripada kawan Hafiz baru sahaja...

Jangka hayat gigi ibu bapa berkurang selepas dapat baby

Ye..ini fakta sahih.jangka hayat gigi ibu bapa bayi akan berkurang dengan pantasnya selepas kelahiran anak. Baca betul-betul. "IBU BAPA". Kedua-duanya sekali. Kenapa? Puncanya bila terjadinya...

WhatsApp Tak Secure

WhatsApp? Application yang tak asing lagi dalam dunia smartphone. Lagi-lagi bagi pengguna di sekitar town yang mempunyai coverage yang tinggi. Dengan fungsi chatting atau SMS...