WhatsApp Tak Secure

WhatsApp? Application yang tak asing lagi dalam dunia smartphone. Lagi-lagi bagi pengguna di sekitar town yang mempunyai coverage yang tinggi. Dengan fungsi chatting atau SMS...
Root Samsung Galaxy

Cara Nak Hack Android

Untuk pengguna Android, tak pernah ke korang rasa bosan dengan default setting "smartphone" korang tu. Seriously bagi Hafiz, tempoh 1 bulan menggunakan default setting...

Android?

Makin hari makin ramai orang yang guna smartphone. Bermacam brand kat luar sana, Iphone, Samsung, HTC, Blackberry, Nokia & etc. Depend kat poket masing-masing...
New incognito window

Secure Browser

Bercakap pasal secure browser, pernah terpikir tak setakat mana safety browser yang kita guna pakai? Hafiz bagi contoh. Korang pernah tak berdepan dengan situasi...
Hari yang buntu

Tips Elakkan Hari Tanpa Entry

Rasa-rasanya ramai blogger yang pernah mengalami situasi dimana idea untuk menaip entry blog langsung tak terlintas dek kepala masing-masing. Sama la macam Hafiz, ada...
Cara pengiraan bounce rate

Tips Reducekan Bounce Rate

Dalam entry lepas yang bertajuk Bounce Rate Penting Untuk Blog, Hafiz ada menceritakan apa itu Bounce Rate. Punca dan kesan yang akan dihadapi sekiranya...
Consistency

Tips Berblogging Secara Konsisten

Kalau kita search Google banyak tips-tips tentang cara nak jadi blogger yang berjaya. Tapi bagi pandangan peribadi Hafiz semua tips-tips ini hanya fokuskan kepada...

Bounce Rate Penting Untuk Blog

Kali ni Hafiz nak berkongsi tentang something yang penting untuk blogger-blogger sekalian. Jom baca. Apa itu Bounce Rate? Bounce Rate. Perkataan ni untuk blogger-blogger lama confirm...
Baby Miracle

Fakta menarik tentang bayi baru lahir

  Fakta yang Hafiz rasakan menarik untuk di share. Mungkin ada yang dah tahu, tapi boleh nak baca balik. Bayi tiada kepala lutut. Ia tidak...
Stop MLM

Say NO to MLM!

Terbaca 1 topik forum dimana majoriti kat situ sume yang Anti-MLM & anti-Scam. Topik tu khusus untuk pernah tertipu dengan DCHL atau sekarang lebih...

Proses tukar hak milik kenderaan

Hari tu aku ada buat pertukaran nama kereta kancil wife Hafiz. So, biar aku explain kat sini serba sedikit tentang proses tersebut. Kereta tu sebenarnya...
hosting and domain

Perbezaan Domain Dan Hosting

Rasanya still ada blogger-blogger yang masih tak tahu tentang perbezaan diantara domain dan hosting. Biar Hafiz terangkan secara ringkas. Domain - Boleh dianggap seperti alamat...
Blogger to Wordpress

Dari Blogger ke WordPress

Bertitik tolak pada tarikh 15hb June 2012, hari yang hafiz tunggu sekian lama ni muncul tiba. Kalau dulu bila sebut je Wordpress, Hafiz memang...