Oh Sugar Glider

Sugar glider. Haiwan comel yang dibawa dari Australia. Kecomelan matanya yang bulat dan bulu yang gebu makin hari makin menjadi tarikan kepada sesiapa sahaja...

Infinity Downline buat perangai balik

Dah dekat musim-musim raya ni dah mkin berleluasa pula mamat-mamat scammer Infinity Downline. Kalau ikutkan dulu dah reda sekejap. Sekarang ni dah naik tocang...

WordPress atau Blogger (Blogspot)

Blogger dan Wordpress adalah dua platform berblogging yang dikenali ramai. Tetapi jika dibandingkan antara dua platform ini, Hafiz percaya ramai yang akan memilih blogspot...

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) menerusi laman sesawang rasminya telah mengeluarkan senarai jadual waktu imsak dan buka puasa di bulan Ramadhan bagi negeri-negeri seluruh...

Uncle Seekers buat perangai lagi

"Akibat mulut badan binasa", perumpamaan yang diguna pakai bagi orang yang mendapat kecelakaan akibat tingkahlaku yang tak menjaga percakapan. Tapi ungkapan tersebut agak tidak...

Android untuk Windows

Bagi pengguna Windows yang gemarkan applikasi Android, kini ada berita gembira untuk korang. Terdapat satu software menarik yang mampu membolehkan korang menggunakan ratusan ribu applikasi...

Laman Aggregator Malaysia

Kali ni Hafiz nak share dan review sikit pasal laman aggregator yang pernah Hafiz guna. Bagi blogger yang belum tahu apa itu laman aggregator,...

Vespa Noh Hujan

Rupa-rupanya Noh Hujan ni peminat vespa jugak. Cun tau vespa dia. Tak caya, cube tengok. Side mirror banyak tu. Teringat kat classmate Hafiz masa...

Osman Kering Disahkan Meninggal Dunia

Al-Fatihah kepada Osman Kering Mungkin sebelum ni heboh khabar angin yang mengatakan Osman Kering telah meninggal dunia. Tapi kali ini tweet daripada presiden Seniman Malaysia,...

Ramadhan Oh Ramadhan

Ramadhan kian menjelma. Masa ni ramai dah yang tengah nak planning cuti raya. Yang lagi best bila masing-masing kat pejabat semua pakat start bercerita...

5 Artis Top Wanita Malaysia Berdarah Campuran

Juliana Sophie binti Johari Evans, gadis berdarah kacukan Melayu Inggeris. Dilahirkan pada 5 Julai, 1989 di Shah Alam, Selangor. Mula melibatkan diri dalam bidang...

Lamborghini Pakai Buang

Sebuah Lamborghini Gallardo dimusnahkan oleh sekumpulan lelaki di bandar Cina, Qindao setelah pemilik kereta sport Itali itu memutuskan untuk menghancurkannya untuk menunjukkan rasa kekecewaan terhadap...

Sayang Anak Pukul-Pukul Kan

Perghh tajuk! Sekali imbas mesti ramai yang akan terfikir, kejamnya nak pukul anak. Tak dinafikan ada golongan ibu bapa yang suka pukul anak. Tapi...

Copy content a.k.a Plagiarisme

Orang ada blog, dia pun sibuk nak ada blog. Orang lain sibuk bersengkang mata, memerah otak cari idea untuk buat entry baru. Dia senang-senang...

Bayangan Awal Barisan Kabinet Pakatan Rakyat

Hari PRU13 makin lama makin dekat. Seperti yang diketahui, Datuk Seri Anwar Ibrahim bercita-cita untuk merampas Putrajaya dari genggaman Barisan Nasional sehinggakan senarai awal...

Lawaklah Amerika

Kalau tak lain dari yang lain, bukan Amerika namanya. Negara yang selalu perasan yang diri mereka "Terbaik". Tengok lah, even perkataan yang dah famous...