Hari Pertama Ramadhan dan SEO

Alhamdulillah kerana masih diberi peluang oleh-Nya untuk menyambut Ramadhan al -Mubarak Semua dah sedia maklum even ramai blogger di luar sana yang dah pun membuat...

Tanda-Tanda Ketagih Internet

Tengah-tengah syok ber-Facebook-ing, Hafiz terjumpa satu senarai yang explain tentang tanda-tanda ketagihan Internet. Bila baca balik senarai tu, tiba-tiba rasa macam ada persamaan pula...

Majlis Pelupusan Canon

Haduh, betapa jiwa kacau nya Hafiz bila tengok gadget-gadget mahal Canon di bawah ni dipecahkan. Kalaulah sedekah kat Hafiz kan bagus, aman hidup. Daripada cerita...

Persediaan bulan Ramadhan

Sedar tak sedar tinggal lagi berapa hari untuk kita menyambut bulan Ramadhan. Baru je rasa macam awal tahun, tapi tengok kalendar dah lebih separuh...

10 Perangai Awek Psiko

Malam-malam ni masa tengah duduk jaga anak tidur sempat juga Hafiz baca majalah lama-lama yang ada kat bawah meja. Ala, majalah Remaja. Ooops..Terlupa pula...

Facebook Tiada Lagi Privacy

Bila ada masa terluang, biasanya Hafiz akan blog walking. Sambil-sambil tu ada juga surf apa-apa di internet cari info-info yang menarik untuk dimuatkan dalam...

K-Pop? Big Bang? Apa tu?

Seriously, sebelum ni Hafiz memang clueless K-Pop tu apa. Baru hari ni je tahu, itu pun sebab adanya BIGBANG Alive Galaxy Tour 2012 (bukan teori...

Trafik Organik?

Trafik Organik - Istilah yang selalu kita dengar dari blogger-blogger yang mementingkan SEO dalam blog mereka. Hakikat yang kita perlu korang tahu ialah, trafik...

Ramadhan dipermainkan – The Store minta maaf

Susulan daripada tersiarnya iklan promosi arak sempena Ramadhan, akhirnya pihak The Store Petaling Jaya mengeluarkan kenyataan memohon maaf kepada pelanggan Islam menerusi fanpage mereka.

Bazaar Ramadhan

Lagi seminggu lebih untuk kita menyambut bulan Ramadhan, time ni ramai lah peniaga-peniaga yang bersiap sedia untuk berjuang di Bazaar Ramadhan. Sampaikan ada yang...

Uncle Seekers Positif Dadah

Ekoran penahanan Uncle Seekers di Tol Senawang tempoh hari, semalam satu laporan dari  Jabatan Siasatan Jenayah Johor telah dikeluarkan. Didalam laporan tersebut menyatakan bahawa...

Susu Tepung China Merbahaya

Siapa yang tak kenal negara China. Dari sudut positifnya ia sebuah negara yang popular dengan barangan yang berharga murah. Memang seronok bershopping. Tapi dari...

Zuriatku Kebahagiaanku

Betul la cakap orang-orang tua. Kalau kita dah ada anak, pergi mana, buat apa, makan apa, fikiran tu memang sentiasa  teringat kat anak. Macam Hafiz...

Ramadhan dipermainkan

Bila keuntungan diutamakan, macam-macam boleh terjadi. Begitulah hakikatnya yang terjadi apabila bulan Ramadhan hampir membuka tirai, ada segelintir peniaga yang sanggup mempergunakan bulan yang...

Oh Sugar Glider

Sugar glider. Haiwan comel yang dibawa dari Australia. Kecomelan matanya yang bulat dan bulu yang gebu makin hari makin menjadi tarikan kepada sesiapa sahaja...

Infinity Downline buat perangai balik

Dah dekat musim-musim raya ni dah mkin berleluasa pula mamat-mamat scammer Infinity Downline. Kalau ikutkan dulu dah reda sekejap. Sekarang ni dah naik tocang...