wordpress_logo

WordPress.com vs WordPress.org

Ramai orang tahu, Wordpress merupakan free dan open source blogging tool. Tapi apabila bercakap tentang Wordpress, mesti ada yang tertanya-tanya apa benda yang beza...
Hosting free

Free hosting untuk wordpress

Biasanya orang selalu cakap, kalau nak ada blog melalui Wordpress.org kena ada duit. Sebab kita kena beli hosting, beli domain. Sebelum ni pun Aku selalu...
hard disk tipu

Beli Hard Disk Dapat Thumbdrive

Penemuan yang agak mengejutkan, memarahkan dan melawakkan bila Hafiz terbaca 1 post dalam Lowyat.Net, yang baru je terjadi baru-baru ni tentang penipuan jual beli...
The wordpress secure?

Free theme wordpress merbahaya

Dah jadi kebiasaan blogger-blogger untuk download theme blog masing-masing.  Kali ni Hafiz fokus kepada blogger-blogger Wordpress, biasa kita tengok theme Wordpress ada premium (yang...

Taktik Penipuan Melibatkan PosLaju

Perhatian kepada pembaca-pembaca sekalian, disini Hafiz nak kongsi sikit tentang sindiket penipuan terbaru yang melibatkan PosLaju Malaysia. Salah seorang daripada kawan Hafiz baru sahaja...

Jangka hayat gigi ibu bapa berkurang selepas dapat baby

Ye..ini fakta sahih.jangka hayat gigi ibu bapa bayi akan berkurang dengan pantasnya selepas kelahiran anak. Baca betul-betul. "IBU BAPA". Kedua-duanya sekali. Kenapa? Puncanya bila terjadinya...

WhatsApp Tak Secure

WhatsApp? Application yang tak asing lagi dalam dunia smartphone. Lagi-lagi bagi pengguna di sekitar town yang mempunyai coverage yang tinggi. Dengan fungsi chatting atau SMS...
Root Samsung Galaxy

Cara Nak Hack Android

Untuk pengguna Android, tak pernah ke korang rasa bosan dengan default setting "smartphone" korang tu. Seriously bagi Hafiz, tempoh 1 bulan menggunakan default setting...

Android?

Makin hari makin ramai orang yang guna smartphone. Bermacam brand kat luar sana, Iphone, Samsung, HTC, Blackberry, Nokia & etc. Depend kat poket masing-masing...
New incognito window

Secure Browser

Bercakap pasal secure browser, pernah terpikir tak setakat mana safety browser yang kita guna pakai? Hafiz bagi contoh. Korang pernah tak berdepan dengan situasi...
Hari yang buntu

Tips Elakkan Hari Tanpa Entry

Rasa-rasanya ramai blogger yang pernah mengalami situasi dimana idea untuk menaip entry blog langsung tak terlintas dek kepala masing-masing. Sama la macam Hafiz, ada...
Cara pengiraan bounce rate

Tips Reducekan Bounce Rate

Dalam entry lepas yang bertajuk Bounce Rate Penting Untuk Blog, Hafiz ada menceritakan apa itu Bounce Rate. Punca dan kesan yang akan dihadapi sekiranya...
Consistency

Tips Berblogging Secara Konsisten

Kalau kita search Google banyak tips-tips tentang cara nak jadi blogger yang berjaya. Tapi bagi pandangan peribadi Hafiz semua tips-tips ini hanya fokuskan kepada...

Bounce Rate Penting Untuk Blog

Kali ni Hafiz nak berkongsi tentang something yang penting untuk blogger-blogger sekalian. Jom baca. Apa itu Bounce Rate? Bounce Rate. Perkataan ni untuk blogger-blogger lama confirm...
Baby Miracle

Fakta menarik tentang bayi baru lahir

  Fakta yang Hafiz rasakan menarik untuk di share. Mungkin ada yang dah tahu, tapi boleh nak baca balik. Bayi tiada kepala lutut. Ia tidak...
Stop MLM

Say NO to MLM!

Terbaca 1 topik forum dimana majoriti kat situ sume yang Anti-MLM & anti-Scam. Topik tu khusus untuk pernah tertipu dengan DCHL atau sekarang lebih...