Wordless Wednesday : Banjir Kilat KL

Tempat tinggi jangan disangka takkan banjir. Malaysia Boleh! :P

Tiket Percuma Final Piala Malaysia Kelantan vs ATM

Bahang Final Piala Malaysia antara Kelantan dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) makin dirasai, lebih-lebih lagi bagi anak Kelantan sendiri. Sehubungan dengan itu mulai esok,...

Tips Kuruskan Badan Dengan Pantas

Entri ini ditujukan khas kepada dua blogger yang Hafiz kenal, BroFramestone dan juga Boni *some text missing*. Disebabkan dua orang mamat ini terpanggil untuk...

Sebulan Tidak Mandi

Akhirnya setelah hari demi hari niat untuk memandikan "lamborghini" tertunda, hari ni nak tak nak Hafiz paksakan diri jugak untuk tekan pedal minyak ke...

Samsung Galaxy SIII Mini

Itu dia. Kalau iPad boleh keluarkan iPad Mini. Samsung pun boleh dengan mengeluarkan adik kepada model premium Samsung Galaxy S3, iaitu Samsung Galaxy S3...

Jangan Stress, Nanti Sakit

Wut the fish! Statement tu Hafiz terbaca dalam paper harian metro hari ni. Berdasarkan maklumat yang diperolehi dari Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (JKKP),...

Pertembungan Dengan Blogger Sasa Dan Blogger Kacak

Hadoi laju betul dua orang mamat blogger ni. Sorang blogger sasa, sorang lagi blogger *some text missing*. Tak sampai 24jam jumpa borak-borak, masing-masing dah siap...

Tips Tingkatkan Trafik Blog

Rasanya ramai yang dah sedia maklum betapa pentingnya trafik sesebuah blog. Dengan trafik yang tinggi,bermacam-macam benda yang boleh kita buat. Nak jadi social advertiser...

Wordless Wednesday: Ada Faham Ka?

Ini baca kalu, bikin kapala pusing. Ada faham ka? ;)

Majlis Aqiqah: Selesai Sudah

الحمد لله Akhirnya niat untuk menunaikan ibadah Aqiqah dan cukur jambul anak kesayangan terlaksana juga. Kalau diikutkan plan yang sebenar, dulu memang dah bercadang untuk...

Nuffnang..143!!

Dua tiga hari ni ramai yang heboh memperkatakan tentang kerosakan sistem Nuffnang. Ada antara blogger yang tidak bernasib baik earningnya berkurang sehingga tinggal RM10,...

Top 6 Gitaris Pujaan Hati

Hari ni mood layan muzik. So, dari tadi sampai sekarang earphone masih lagi belum tertanggal dari telinga. Kebiasaannya Hafiz layan je apa-apa lagu yang...

Wordless Wednesday : 1Malaysia

Apa kata anda?

Formal Attire, No More Casual

Itu dia..Kalau minggu ni bermulanya kebebasan bagi bro Shakkido dari aspek pemakaian formal attire ditempat kerja..Perkara yang sebaliknya pula ditempat kerja Hafiz. Semalam baru...

Blogging Dengan CDN Percuma..Apa Itu CDN?

Kalau sebelum ini, Hafiz hanya mampu melihat dan mendengar pendapat orang lain tentang penggunaan CDN (Content Delivery Network), kali ini ia bukan lagi satu...

Fungsi Tersorok Samsung Galaxy SIII – Screenshot

Haa..Tu dia. Sebelum ni mati-mati Hafiz ingatkan Samsung Galaxy SIII yang baru dibeli ni kena install third party application untuk membolehkan kita screenshot display....