Vespa Noh Hujan

Rupa-rupanya Noh Hujan ni peminat vespa jugak. Cun tau vespa dia. Tak caya, cube tengok. Side mirror banyak tu. Teringat kat classmate Hafiz masa...

Osman Kering Disahkan Meninggal Dunia

Al-Fatihah kepada Osman Kering Mungkin sebelum ni heboh khabar angin yang mengatakan Osman Kering telah meninggal dunia. Tapi kali ini tweet daripada presiden Seniman Malaysia,...

Ramadhan Oh Ramadhan

Ramadhan kian menjelma. Masa ni ramai dah yang tengah nak planning cuti raya. Yang lagi best bila masing-masing kat pejabat semua pakat start bercerita...

5 Artis Top Wanita Malaysia Berdarah Campuran

Juliana Sophie binti Johari Evans, gadis berdarah kacukan Melayu Inggeris. Dilahirkan pada 5 Julai, 1989 di Shah Alam, Selangor. Mula melibatkan diri dalam bidang...

Lamborghini Pakai Buang

Sebuah Lamborghini Gallardo dimusnahkan oleh sekumpulan lelaki di bandar Cina, Qindao setelah pemilik kereta sport Itali itu memutuskan untuk menghancurkannya untuk menunjukkan rasa kekecewaan terhadap...

Sayang Anak Pukul-Pukul Kan

Perghh tajuk! Sekali imbas mesti ramai yang akan terfikir, kejamnya nak pukul anak. Tak dinafikan ada golongan ibu bapa yang suka pukul anak. Tapi...

Copy content a.k.a Plagiarisme

Orang ada blog, dia pun sibuk nak ada blog. Orang lain sibuk bersengkang mata, memerah otak cari idea untuk buat entry baru. Dia senang-senang...

Bayangan Awal Barisan Kabinet Pakatan Rakyat

Hari PRU13 makin lama makin dekat. Seperti yang diketahui, Datuk Seri Anwar Ibrahim bercita-cita untuk merampas Putrajaya dari genggaman Barisan Nasional sehinggakan senarai awal...

Lawaklah Amerika

Kalau tak lain dari yang lain, bukan Amerika namanya. Negara yang selalu perasan yang diri mereka "Terbaik". Tengok lah, even perkataan yang dah famous...

Ramadhan bakal menjelma

Pejam celik pejam celik sekejap je dah nak masuk bulan yang paling diberkati Allah iaitu bulan Ramadhan. Setibanya Ramadhan, banyak perancangan yang bermain difikiran Hafiz....
Blogr

Laman Ping Baru Blogr.My

Sebelum ni ramai yang sedia maklum tentang kehadiran laman aggregator ciptaan anak Malaysia, Ping Busuk. Tapi kali ni Hafiz nak memperkenalkan 1 lagi laman...

Nuffnang vs ChurpChurp

Ramai yang dah sedia maklum tentang kewujudan Nuffnang serta ChurpChurp. Dari sudut pandangan umum, boleh dikatakan yang kedua-duanya merupakan platform pengiklanan online yang boleh...

Pemilihan Hosting dan Kenapa Perlu Pilih DataKL

Setiap orang mempunyai kriteria pemilihan sendiri bagi memilih hosting yang terbaik untuk blog masing-masing. Ada yang mementingkan harga yang murah, storage capacity yang tinggi,...

Anjing Kacukan Khinzir

Re-post entry dari blog lama Seekor haiwan yang menyerupai anjing dan warna kulit yang seakan-akan babi khinzir dijumpai berkeliaran di bandar Xinxiang, China. Kedudukan bandar...

Blog Akan Jadi Annoying Bila..

First thing yang keluar masa masuk blog korang, akan keluar lagu. Entry, gambar tak keluar lagi. Suara keluar dulu. Lagu tu akan autoplay. Means...

Ping Busuk Filter Artikel Lucah

Ping Busuk, laman ping aggregator hasil anak Malaysia. Bagi blogger-blogger baru khususnya, Ping Busuk merupakan punca utama trafik ke blog mereka. Tak kisah la...