Facebook Tiada Lagi Privacy

Bila ada masa terluang, biasanya Hafiz akan blog walking. Sambil-sambil tu ada juga surf apa-apa di internet cari info-info yang menarik untuk dimuatkan dalam...

K-Pop? Big Bang? Apa tu?

Seriously, sebelum ni Hafiz memang clueless K-Pop tu apa. Baru hari ni je tahu, itu pun sebab adanya BIGBANG Alive Galaxy Tour 2012 (bukan teori...

Trafik Organik?

Trafik Organik - Istilah yang selalu kita dengar dari blogger-blogger yang mementingkan SEO dalam blog mereka. Hakikat yang kita perlu korang tahu ialah, trafik...

Ramadhan dipermainkan – The Store minta maaf

Susulan daripada tersiarnya iklan promosi arak sempena Ramadhan, akhirnya pihak The Store Petaling Jaya mengeluarkan kenyataan memohon maaf kepada pelanggan Islam menerusi fanpage mereka.

Bazaar Ramadhan

Lagi seminggu lebih untuk kita menyambut bulan Ramadhan, time ni ramai lah peniaga-peniaga yang bersiap sedia untuk berjuang di Bazaar Ramadhan. Sampaikan ada yang...

Uncle Seekers Positif Dadah

Ekoran penahanan Uncle Seekers di Tol Senawang tempoh hari, semalam satu laporan dari  Jabatan Siasatan Jenayah Johor telah dikeluarkan. Didalam laporan tersebut menyatakan bahawa...

Susu Tepung China Merbahaya

Siapa yang tak kenal negara China. Dari sudut positifnya ia sebuah negara yang popular dengan barangan yang berharga murah. Memang seronok bershopping. Tapi dari...

Zuriatku Kebahagiaanku

Betul la cakap orang-orang tua. Kalau kita dah ada anak, pergi mana, buat apa, makan apa, fikiran tu memang sentiasa  teringat kat anak. Macam Hafiz...

Ramadhan dipermainkan

Bila keuntungan diutamakan, macam-macam boleh terjadi. Begitulah hakikatnya yang terjadi apabila bulan Ramadhan hampir membuka tirai, ada segelintir peniaga yang sanggup mempergunakan bulan yang...

Oh Sugar Glider

Sugar glider. Haiwan comel yang dibawa dari Australia. Kecomelan matanya yang bulat dan bulu yang gebu makin hari makin menjadi tarikan kepada sesiapa sahaja...

Infinity Downline buat perangai balik

Dah dekat musim-musim raya ni dah mkin berleluasa pula mamat-mamat scammer Infinity Downline. Kalau ikutkan dulu dah reda sekejap. Sekarang ni dah naik tocang...

WordPress atau Blogger (Blogspot)

Blogger dan Wordpress adalah dua platform berblogging yang dikenali ramai. Tetapi jika dibandingkan antara dua platform ini, Hafiz percaya ramai yang akan memilih blogspot...

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) menerusi laman sesawang rasminya telah mengeluarkan senarai jadual waktu imsak dan buka puasa di bulan Ramadhan bagi negeri-negeri seluruh...

Uncle Seekers buat perangai lagi

"Akibat mulut badan binasa", perumpamaan yang diguna pakai bagi orang yang mendapat kecelakaan akibat tingkahlaku yang tak menjaga percakapan. Tapi ungkapan tersebut agak tidak...

Android untuk Windows

Bagi pengguna Windows yang gemarkan applikasi Android, kini ada berita gembira untuk korang. Terdapat satu software menarik yang mampu membolehkan korang menggunakan ratusan ribu applikasi...

Laman Aggregator Malaysia

Kali ni Hafiz nak share dan review sikit pasal laman aggregator yang pernah Hafiz guna. Bagi blogger yang belum tahu apa itu laman aggregator,...