Fungsi Tersorok Samsung Galaxy SIII – Screenshot

Haa..Tu dia. Sebelum ni mati-mati Hafiz ingatkan Samsung Galaxy SIII yang baru dibeli ni kena install third party application untuk membolehkan kita screenshot display....

LuckyBid.Com.My – Web Lelongan Terbaru Idaman Kalbu

Saban hari harga barangan naik melambung bagai nak rak. Ramai yang akan terlepas peluang untuk membeli barangan-barangan yang diidam-idamkan. Bayangkan harga handphone sahaja boleh...

Cuti-Cuti Kuantan

Penangan balik kampung punya pasal, 4 hari blog Hafiz ditinggalkan bersawang tanpa post terbaru. Nak kata takde idea..bukan takde idea langsung. Tapi bila mengenangkan...

Aku, Kuala Lumpur dan Tong Sampah

Dah jadi rutin harian dimana setiap petang hari bekerja Hafiz akan tunggu ketibaan isteri dihadapan hentian Star LRT Masjid Jamek, KL. Macam-macam ragam manusia...

Samsung Galaxy SIII Pilihanku

Hafiz : Sayang, rasa best pulak kalau pakai Samsung Galaxy SIII kan. Internal memory besar. Macam-macam boleh letak. Isteri : Haa dah start la tu. Hafiz...

Innocence Of Islam Wajib Dihalang

Filem berunsur penghinaan terhadap Nabi Muhammad S.A.W arahan Sam Bacile yang bertajuk "Innocence of Muslim" telah menerima tentangan keras dari semua umat islam terutamanya dari...

UFO Capsule

Sedang tangan asyik mengodek-godek segala macam info di Google, aku terjumpa something yang agak menarik dan pelik untuk dikongsikan. UFO Capsule Hotel Pernah dengar? Seriously, aku...

Blog Begins At Forty Uncle Gedek

Kalau sebelum ni setiap kali Hafiz login facebook, mesti akan terpandang entry dari bro Marzuki atau lebih dikenali sebagai Uncle Gedek. Mostly entry beliau...

Tidak Semua Made in Japan Bagus

Seorang lelaki Jepun perlu sampai ke KLIA dalam masa yang segera. Dalam keadaan kelam kabut, dia menahan sebuah teksi untuk ke KLIA. Teksi itu...

Baby Bulat a.k.a. Tomato Boy

Tinggal 1 hari je lagi untuk tomato boy genap berusia 4 bulan. Kejap je anak daddy ni besar. Pencapaian tomato boy yang genap 4 bulan...

I Art You Malaysia

Sempena dengan Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-55, Petroliam Nasional Berhad (Petronas) telah mengambil inisiatif untuk melancarkan projek "Planting Tomorrow". Salah satu cabang projek itu...

Pencabar WhatsApp Yang Lebih Hebat

Kalau sebelum ini Hafiz selalu menggunakan applikasi WhatsApp dalam untuk text messaging kawan-kawan atau saudara mara. Tapi kali ini Hafiz dah jumpa satu lagi...

The Pool – Destinasi Malam Bersuasana Kontemporari

Bagi sesiapa yang kebuntuan idea mencari tempat untuk korang luangkan masa bersama teman atau sahabat handai, kali ni biar Hafiz share satu tempat yang...

Hukum Mempamerkan Gambar Mendedah Aurat

Salam semua. Ramadhan telah meninggalkan kita. Digantikan pula dengan Syawal. Mesti ramai sekarang ni yang tengah berlumba-lumba untuk muat naik gambar raya. Tak kurang...

Koleksi Pantun Hari Raya Aidilfitri

Kedengaran takbir raya berkemundang menunjukkan bahawa esok bermulanya bulan Syawal. Sempena dengan itu, Hafiz kongsikan disini koleksi-koleksi pantun raya. Sila lah ambik mana yang...

Tarikh Melihat Anak Bulan Syawal 2012

Alhamdulillah..Hampir selesai juga kita menunaikan kewajipan Rukun Islam ke-3. Hanya tinggal beberapa jam lagi untuk Ramadhan melabuhkan tirai dan memberi laluan kepada Syawal pula....