Tingkatkan Trafik Blog Dengan Mudah

Kalau dah buat blog, perkara utama yang kita inginkan mestilah mempunyai pembaca blog yang ramai. Tak mungkin ada yang buat blog semata-mata untuk bacaan...

50 Hari HafizRahim.Com

Dibawah aku senaraikan pencapaian 50 hari blog HafizRahim setelah bertukar ke self-hosted Wordpress: Google PR1 Alexa rank 834,327 Glogal, 4,526 Malaysia Subscribers RSS feed, 10 (Hadui..sikitnya) ...

Microsoft Surface : Tablet Pencabar iPad?

Mungkin anda pernah mendengar perkataan “Microsoft Surface”  ini tidak lama dahulu.  Beberapa tahun yang lalu , inovasi ini diperkenalkan kepada umum sebagai sebuah komputer...

Google PageRank sudah diupdate

PageRank - Benda yang selalu menjadi topik perbualan bagi blogger-blogger. Semakin tinggi PR sesuatu blog, menunjukkan betapa kuatnya pengaruh blog tersebut. Bagi yang belum...

Cara Untuk Entry Di Index Cepat Oleh Search Engine

Rasanya ramai blogger yang sudah tahu apa itu "Ping" bukan? Kebiasaanya setiap kali mengeluarkan entry baru, mesti ramai blogger yang menggunakan ping di laman-laman aggregator....

[Contest Bro Frametone] Babah, abe ni encem..

Haa..Disebabkan hari ni mood kerja agak bermalas-malasan, Hafiz merajinkan diri untuk join contest anjuran bro Framestone. Contest yang agak simple dan senang untuk join....

5 Platform Jana Income Dengan Blog

Tipulah kalau ada blogger yang buat blog hanya sekadar hiburan kepada diri sendiri dan tak mahu generate income. Mulut je kata taknak tu, tapi...

Susah ke jadi blogger?

Mungkin bagi sesetengah orang akan cakap senang. Alasannya kerana kerja blogger ini hanya perlu copy paste je a.k.a plagiat mana artikel di internet kemudian...

Mercun Oh Mercun

Nak raya tak sah kalau tak ada mercun. Kalau dulu zaman Hafiz kecil comel ala-ala anak patung, nak beli mercun memang senang yang teramat....

Wordless Wednesday: Symbol of satanism?

Kongsikan artikel ini dengan menekan butang LIKE dan jangan keberatan untuk meninggalkan komen dibawah diruang yang telah disediakan.

Puasa, Raya dan Zakat Fitrah

Dalam bulan Ramadhan ni ramailah yang masing-masing tengah berkira nak beli baju raya, kasut raya, kuih raya dan bermacam raya lagi lah. Tak dilupakan...

Hari Pertama Ramadhan dan SEO

Alhamdulillah kerana masih diberi peluang oleh-Nya untuk menyambut Ramadhan al -Mubarak Semua dah sedia maklum even ramai blogger di luar sana yang dah pun membuat...

Tanda-Tanda Ketagih Internet

Tengah-tengah syok ber-Facebook-ing, Hafiz terjumpa satu senarai yang explain tentang tanda-tanda ketagihan Internet. Bila baca balik senarai tu, tiba-tiba rasa macam ada persamaan pula...

Majlis Pelupusan Canon

Haduh, betapa jiwa kacau nya Hafiz bila tengok gadget-gadget mahal Canon di bawah ni dipecahkan. Kalaulah sedekah kat Hafiz kan bagus, aman hidup. Daripada cerita...

Persediaan bulan Ramadhan

Sedar tak sedar tinggal lagi berapa hari untuk kita menyambut bulan Ramadhan. Baru je rasa macam awal tahun, tapi tengok kalendar dah lebih separuh...

10 Perangai Awek Psiko

Malam-malam ni masa tengah duduk jaga anak tidur sempat juga Hafiz baca majalah lama-lama yang ada kat bawah meja. Ala, majalah Remaja. Ooops..Terlupa pula...