Kenapa Pentingnya Penyelenggaraan Kereta?

It happens all the time bila mana ada sesetengah driver yang langsung tak pedulikan tentang maintenance kereta mereka. Apa yang mereka tahu, pandu selagi...

Kempen Boikot Restoran Dan Kedai Makan Yang Tak Letak Tanda DILARANG...

Terang lagi bersuluh, rokok tak ada kebaikan pun buat si perokok. Malah, keburukannya wujud bukan sahaja untuk diri sendiri tapi juga orang di sekeliling...

Pengguna Tidak Lagi Dikenakan Caj RM0.50 Untuk Transaksi “Instant Transfer”

One thing I hate the most bilamana buat online transaction (instant transfer) ke mana-mana akaun bank yang berlainan apabila dikenakan caj RM0.50. Tak kira...

Hati-hati.. Dia Dah Ada Gigi!

Happy moment bila nampak kat gusi Haziq dah tumbuh gigi. 2 batang kat bawah, kecil cenonet je. Tapi serius, baby kalau mula tumbuh gigi...

Philips Hue, Wireless Lighting Yang Memukau

Bila tengok filem-filem science fiction teringin jugak aku nak ada rumah yang high-tech kan. Misalnya rumah yang ada sistem voice command kemudian bila bagi...

Ya, Ini Dia Trailer Rasmi Pertama ‘Avengers: Infinity War’

One word - Awesome! Tengok trailer je pun dah berdegup laju jantung ni bergerak. Belum tengok kat panggung wayang lagi. Hohoho. Selepas sekian lama...

Khair Dan Majlis Konvokesyen Prasekolah 2017

Ahad lepas Khair hadir ke majlis konvokesyen tahunan prasekolah. Macam tahun-tahun sudah, akan ada performance dari anak-anak cilik ini untuk tontonan ibu bapa. Masa...

Samsung Gear S3 Mampu Bertahan Sehingga 41 Hari?

Kemaskini Tizen 3.0 pada Samsung Gear S3 menjadikan jam tangan pintar ini antara jam tangan pintar yang paling lama bertahan dengan tempoh penggunaanya yang...

DIY Nasal Aspirator Untuk Bayi

Aku pernah beli nasal aspirator masa Khair kecik dulu. tapi sekaranga dah hilang tak tahu ke mana. Lupa tempat simpan. Mungkin juga dah terbuang. Nak...

Kini Semua Orang Boleh Tweet di Twitter Sehingga 280 Aksara

Selepas beberapa minggu pengguna Twitter meluahkan rasa tidak puas hati mereka terhadap had yang dinaikkan daripada 140 aksara menjadi 280 aksara, semalam dengan rasminya...

Make 11.11 Fly, Kempen Yang Ditunggu-Tunggu November Ini

Bulan November adalah bulan kegemaran aku. Kenapa? Sebabnya aku dilahirkan dalam bulan November. November boy. Selalunya orang yang lahir bulan November ni majoritinya memang awesome....

Bukan Satay Tulang Senawang, Tapi Satay Tulang Putrajaya

Pernah beberapa kali aku pergi ke Senawang semata-mata untuk makan satay tulang. Kalau ikutkan agak jauh perjalanan aku nak kesana. Tapi memandangkan keinginan mengatasi...

Cerita Tentang Ikan Guppy

Spesis ikan guppy ni memang betul-betul buat aku kagum. Letak dalam akuarium tanpa letak anti klorin dan filter pun selamba je boleh hidup. Tak...

Roseola, Punca Haziq Masuk Hospital

Dah seminggu lebih sejak keluar daripada wad KPJ tempoh hari. Trauma duduk kat wad masih lagi menebal. Trauma bukan sebab layanan kat sana teruk,...

Should We Limit Ourselves To Just Freehold Property?

Are you checking at property for sale in Malaysia as you plan to buy a property on your own? Buying your first own property...

Tukar Tayar Lagi.. Kali Ini TOYO NanoEnergy 3 Pilihan Aku

First time ever sarungkan tayar jenama TOYO pada kereta aku. Sebelum ni dah jadi macam pengguna tegar Bridgestone bila mana daripada mula-mula pakai encik...