Percaya Tak? Khair Pun Suka Lazz Susu Kambing

Kalau korang pernah jejak blog aku dan baca entri-entri yang lepas, mesti korang perasan aku pernah kongsi cerita tentang betapa sukanya wife aku minum...

Jimat Duit Apabila Backup Ribuan Gambar Menggunakan Google Photos

Ada masa aku boros tak tentu hala, ada masa juga aku kedekut gila babas. Bergantung kepada situasi, mood berbelanja aku memang susah nak diramalkan....

Guna DNS CloudFlare 1.1.1.1 Untuk Internet Yang Lebih Pantas

Seringkali apabila terdapat gangguan internet yang tidak stabil ataupun ingin mengakses sesuatu laman web yang telah dihalang, public DNS adalah jalan singkat untuk menyelesaikan...

Cara Untuk Aktifkan HTTPS Untuk Blogspot Yang Menggunakan Custom Domain

Rata-rata ramai yang dah tahu bahawa penggunaan SSL untuk sesebuah blog adalah penyumbang kepada kekuatan SEO. Namun, untuk beberapa ketika sebelum ini pengguna blogspot...

Kisah Malam Pertama

Fuyooooooo.. ini lah kali pertama aku berada didalam sebuah bilik dengan seorang wanita.. macam jakun darat siot. Ya, seorang wanita yang bergelar isteri, isteriku...

MyCar Pencabar Grab? Ini Caranya Untuk Menjadi Pemandu Berdaftar

Baru-baru ni terdengar tentang satu lagi servis e-hailing yang wujud di Malaysia, namanya MyCar. Kiranya, competitor baru untuk Grab setelah Grab berjaya mengambil-alih operasi...

Snapask – Aplikasi Tutor Untuk Mereka Yang Mencari Kerja Part Time

This tweet has been circulated untuk beberapa minggu dah. Dan aku salah seorang yang RT tweet ini yang mana asalnya tweet ini adalah perkongsian...

Disable Right Click Adalah Fungsi Yang Menjengkelkan

Simple tapi tak menjengkelkan. Tahu tak apa yang aku maksudkan? Kalau tak tahu, aku nak share tentang satu fungsi yang best dalam plugin ni.....

Bila Haziq Umur Setahun Masuk Panggung Wayang Layan Didi & Friends

Aku sangkakan dalam 15 minit pertama Haziq akan meragam, tapi end up.. dia sangat behave. Sama juga dengan Khair. Eventhough ini adalah pertama kali diorang...

Apa Yang Menarik Di Buffet Ramadan DoubleTree By Hilton Kuala Lumpur?

Bagai menggamit memori lalu, beberapa hari lepas dinner di DoubleTree by Hilton Kuala Lumpur di Jalan Tun Razak. Betul-betul bersebelahan dengan bangunan tempat kerja...

Unboxing G-Shock Model GA-800

Walaupun pada mulanya, rasa macam tak berapa minat nak pakai jam G-Shock model hybrid (analog + digital), end up terbeli jugak seketul bila mana...

Kat Mana Nak Tukar Bateri Jam G-Shock?

Lebih 10 tahun aku pakai G-Shock, tapi baru hari ni aku tahu jam jenis ni tak boleh main tukar bateri sesuka hati. Bila nak...

Aplikasi Youtube Kini Hadir Dengan Pilihan Tema Gelap

Salah satu cara untuk mengurangkan penggunaan bateri yang drastik bagi sesebuah telefon pintar adalah dengan menggunakan aplikasi yang mempunyai tema gelap bagi mengurangkan pencahayaan...

Kali Kedua Cabut Gigi Dalam Tempoh Sebulan

Tak sampai sebulan Khair cabut gigi buat kali pertama, semalam dah cabut lagi sebatang. Gigi bawah yang kedudukannya sebelah menyebelah. Pada mulanya dia bagitahu daddy...

Panduan Dan Tips Tempah Homestay Murah Melalui Airbnb

Holiday mood berkobar-kobar guys. Rasa excited pulak sebab ini merupakan kali pertama aku nak bawa Haziq ke Legoland. Tak tau macam mana respond dia...

Menu Eksklusif Buffet Ramadan Hilton Petaling Jaya

Bulan Ramadan, bulan yang penuh dengan makanan. Sebut je nak makan apa, memang kiri kanan ada orang jual. Lebih seronok lagi, banyak tempat yang...