Haziq Kena Tahan Wad Untuk Kali Ke-2

Aku sebenarnya tak berapa nak ingat berapa kali dah Haziq kena tahan wad. Tapi kalau ikutkan rekod catatan yang pernah aku kongsikan dalam blog,...

Seronoknya Apabila Dapat 1TB Storage Percuma Untuk Backup Gambar

Berbanding 20 tahun lepas, aktiviti bergambar dalam era digital ini membuatkan kita makin malas untuk mencetak gambar-gambar untuk dimasukkan ke dalam album. Menyebabkan storan...

Weekend Getaway Dan Kenapa Aku Suka DoubleTree by Hilton Melaka

Perancangan nak ke Melaka tu memang awal-awal lagi dah ada, sebab niat ke sana pun atas urusan kerja. Tapi.. sengaja dirahsiakan daripada pengetahuan Khair...

Hilton Garden Inn Kuala Lumpur, Pilihan Untuk Bajet Sederhana

Kalau teringin nak bermalam di hotel yang berkualiti tinggi tapi dengan bajet yang lebih rendah, aku sarankan korang cuba bermalam di Hilton Garden Inn....

PappaRich Kini Hadir Dengan Servis Home Delivery

Kalau korang nak tahu, aku ni memang seorang penggemar mee. Tak kisah la mee tu jenis mee kuning ke, bihun ke, kuey teow ke.....

DurianBB Park, Tempat Beli Dan Makan Durian Yang Best

Difahamkan cara orang Hong Kong makan durian tak sama dengan cara orang kita makan durian di Malaysia. Di tempat kita, kalau nampak je orang jual...

Kahak Hilang Selepas Jalani Rawatan Sonotron

Pada mulanya dah rasa macam tak ada option lain selain hantar Haziq ke KPJ Kajang apabila dia secara tiba-tiba kerap muntah dengan banyak. Nak...

Formula Untuk Kurus Tanpa Berlapar Dengan C-TriMax

Dah masuk 6 tahun bergelar bapa, banyak baju aku yang makin lama makin mengecil. Nak buat macam mana, disebabkan aku ayah mithali.. bila anak-anak...

Bila Baby Haziq Kena Kudis Api

Tak pernah kena tak tahu, bila dah kena baru tahu. Sebab tu orang kata pengalaman mendewasakan kita. Macam Haziq baru-baru ni, kena kudis api...

G-Shock Rangeman GPR B-1000 Dengan Kebolehan Wireless Charging Dan Solar

Kepada pengumpul jam tangan G-Shock, mungkin korang perlu masukkan model terbaru ini dalam senarai wajib beli korang. Casio G-Shock Rangeman GPR B-1000, model G-Shock...

Semak Akaun KWSP 1 Dan 2 Melalui Aplikasi Telefon Pintar i-Akaun

Adakalanya timbul satu situasi dimana korang perlu menyemak info-info berkenaan dengan EPF korang. Sepertimana yang telah aku lalui sebelum ini apabila aku ingin mengeluarkan...

Servis Vios 180,000km. Fuhhh!

Kali ke-18 bawa Vios aku untuk diservis yang turut membawa maksud, dah sejauh 180,000km kereta aku bergerak. Dan kalau dicongakkan.. fuhh.. agak jauh sebenarnya...

Khair Dengan Hipster Cut Daripada Joe’s Barbershop Bangi

Beza dah Khair dulu dengn yang sekarang. Kalau masa awal-awal dulu nak gunting rambut siap kena bodek belanja itu belanja ini, siap buat baju...

Khair Dan Gitar

Bukan main seronok lagi dia bila dapat hadiah gitar. Kalau ikutkan excitednya, belum sampai rumah lagi dah nak main dalam kereta. Jejak je kaki dalam...

Seronoknya Guna Aplikasi Pengecaman Muzik Shazam

Beberapa bulan lalu, aku jump ship daripada Android to iOS. To be precise, daripada Sony M5 ke iPhone 7. Memang ketara perbezaannya.. ye la,...

Cipta Thread Dengan Mudah Di Twitter Dengan Kemaskini Yang Terbaru

Perkongsian di Twitter yang memerlukan seseorang untuk tweet ayat-ayat yang panjang seperti karangan dibantu dengan penambahan had kepada 280 aksara yang dikeluarkan oleh pihak...