Make 11.11 Fly, Kempen Yang Ditunggu-Tunggu November Ini

Bulan November adalah bulan kegemaran aku. Kenapa? Sebabnya aku dilahirkan dalam bulan November. November boy. Selalunya orang yang lahir bulan November ni majoritinya memang awesome....

Bukan Satay Tulang Senawang, Tapi Satay Tulang Putrajaya

Pernah beberapa kali aku pergi ke Senawang semata-mata untuk makan satay tulang. Kalau ikutkan agak jauh perjalanan aku nak kesana. Tapi memandangkan keinginan mengatasi...

Cerita Tentang Ikan Guppy

Spesis ikan guppy ni memang betul-betul buat aku kagum. Letak dalam akuarium tanpa letak anti klorin dan filter pun selamba je boleh hidup. Tak...

Roseola, Punca Haziq Masuk Hospital

Dah seminggu lebih sejak keluar daripada wad KPJ tempoh hari. Trauma duduk kat wad masih lagi menebal. Trauma bukan sebab layanan kat sana teruk,...

Should We Limit Ourselves To Just Freehold Property?

Are you checking at property for sale in Malaysia as you plan to buy a property on your own? Buying your first own property...

Tukar Tayar Lagi.. Kali Ini TOYO NanoEnergy 3 Pilihan Aku

First time ever sarungkan tayar jenama TOYO pada kereta aku. Sebelum ni dah jadi macam pengguna tegar Bridgestone bila mana daripada mula-mula pakai encik...

Beli Shawl Emma Maembong Dengan Harga Murah

Sekali pandang lawa pulak shawl Emma Maembong. Dari jauh seakan kain batik. Warna soft, corak cantik. Gadis-gadis pakai, serius nampak ayu sungguh! Pada mulanya aku...

Masalah Selalu Mengantuk..

Satu masalah aku sekarang ni bila mana kalau pagi-pagi aku tak pekena Nescafe, mesti tengahari nanti aku akan mengantuk gila babas. Menguap sampai berair...

6 Sebab Alat Penyaman Udara Tidak Sejuk

Alat penyaman udara merupakan alat elektrik yang sangat penting untuk kebanyakan rumah di negara yang beriklim tropika seperti negara kita ini. Cuaca panas dan...

Aktiviti Masa Lapang – Design Web Dan Blog

Selalunya bila aku tak ada kerja atau ada masa terluang, aku akan spend masa dengan maintain blog atau website yang aku pernah buat. Antara...

Setiap Detik Itu Berharga..

Pejam celik pejam celik kejap je dia besar depan mata. Ingat lagi dulu masa lahir duduk bawah lampu biru, kecil.. terasa sangat fragile bila...

‘AyoPoligami’ Aplikasi Untuk Mereka Yang Ingin Berpoligami

Satu idea yang pelik tapi unik apabila terciptanya satu aplikasi yang memudahkan pengguna mencari jodoh. Jodoh yang dimaksudkan bukanlah jodoh untuk perkahwinan pertama, akan tetapi...

Kenali Personaliti Seseorang Melalui Cara Mereka Menutup Plastik Roti

Seriously, sebelum ini aku memang tak pernah tahu bahawa cara kita menyimpan dan menutup bungkusan roti boleh dikaitkan dengan personaliti diri yang sebenar, sehinggalah...

Twitter Bakal Hadir Dengan Had Maksima 280 Aksara

Bagi yang gemar melayari laman mikro Twitter pasti akan pernah mengalami situasi dimana tweet yang ingin dimuat naik mencapai had maksima aksara yang ditetapkan....

Dah Seminggu Demam

Masuk hari ke-7 Khair demam. Masih belum ada tanda-tanda demam akan berkurang. Malam ni suhu badan dia masih lagi panas walaupun tak sepanas semalam. Mungkin...

Tarikan Baru di Melaka Zoo & Night Safari

Sejak tiga minggu yang lalu, Melaka Zoo & Night Safari telah menerima berita gembira dengan kelahiran ahli keluarga baru. Ahli keluarga baru yang dimaksudkan...