Disable Right Click Adalah Fungsi Yang Menjengkelkan

Simple tapi tak menjengkelkan. Tahu tak apa yang aku maksudkan? Kalau tak tahu, aku nak share tentang satu fungsi yang best dalam plugin ni.....

Bila Haziq Umur Setahun Masuk Panggung Wayang Layan Didi & Friends

Aku sangkakan dalam 15 minit pertama Haziq akan meragam, tapi end up.. dia sangat behave. Sama juga dengan Khair. Eventhough ini adalah pertama kali diorang...

Apa Yang Menarik Di Buffet Ramadan DoubleTree By Hilton Kuala Lumpur?

Bagai menggamit memori lalu, beberapa hari lepas dinner di DoubleTree by Hilton Kuala Lumpur di Jalan Tun Razak. Betul-betul bersebelahan dengan bangunan tempat kerja...

Unboxing G-Shock Model GA-800

Walaupun pada mulanya, rasa macam tak berapa minat nak pakai jam G-Shock model hybrid (analog + digital), end up terbeli jugak seketul bila mana...

Kat Mana Nak Tukar Bateri Jam G-Shock?

Lebih 10 tahun aku pakai G-Shock, tapi baru hari ni aku tahu jam jenis ni tak boleh main tukar bateri sesuka hati. Bila nak...

Aplikasi Youtube Kini Hadir Dengan Pilihan Tema Gelap

Salah satu cara untuk mengurangkan penggunaan bateri yang drastik bagi sesebuah telefon pintar adalah dengan menggunakan aplikasi yang mempunyai tema gelap bagi mengurangkan pencahayaan...

Kali Kedua Cabut Gigi Dalam Tempoh Sebulan

Tak sampai sebulan Khair cabut gigi buat kali pertama, semalam dah cabut lagi sebatang. Gigi bawah yang kedudukannya sebelah menyebelah. Pada mulanya dia bagitahu daddy...

Panduan Dan Tips Tempah Homestay Murah Melalui Airbnb

Holiday mood berkobar-kobar guys. Rasa excited pulak sebab ini merupakan kali pertama aku nak bawa Haziq ke Legoland. Tak tau macam mana respond dia...

Menu Eksklusif Buffet Ramadan Hilton Petaling Jaya

Bulan Ramadan, bulan yang penuh dengan makanan. Sebut je nak makan apa, memang kiri kanan ada orang jual. Lebih seronok lagi, banyak tempat yang...

Pengalaman Naik Awana SkyWay Genting Highlands

Last naik genting masa Khair umur beberapa bulan. Berbeza sangat waktu kitorang pergi minggu lepas. Jejakkan kaki ke kawasan First World Hotel, rasa macam...

Nell Aesthetica Conception Age Lock Concentrated Serum, Rahsia Kecantikan Che Ta

First time ever dapat jumpa Che Ta depan-depan. Dan first time juga "Wow!" keluar dari mulut aku. Dalam tv memang dah nampak cantik, tapi...

Pelancaran Nell Aesthetica Conception Age Lock Concentrated Serum

Bertempat di Royale Chulan Damansara baru-baru ini, aku telah dijemput untuk menghadiri majlis pelancaran Nell Aesthetica Conception Age Lock Concentrated Serum yang membawa seorang...

Lazz Susu Kambing – Lazzcafe, Ternyata Tidak Mengecewakan

Bila sebut kurma, memang aku sejenis manusia yang tak makan kurma. Tak kisah la buah kurma fresh dari pokok ke, ataupun kurma yang pack...

Pengalaman Pertama Cabut Gigi Khair

"Nak aiskrim kena cabut dulu gigi." Itu ayat aku pada Khair. Kejam tak? Hahaha. Actually, gigi Khair yang bawah dah lama goyang. Tapi malam tadi...

Khair, PS3 dan PS Move

Playstation 3 kat rumah aku tu antara barang yang ada sentimental value sebab dibeli untuk dijadikan barang hantaran oleh pengantin perempuan masa kahwin dulu....

Petua Guna Kunyit Hidup Untuk Selsema Bayi

Sebelum ni memang timbul rasa ragu-ragu dalam diri aku bila ada orang share tentang kelebihan kunyit hidup untuk pulihkan selsema bayi. Cuma, bila Haziq...