Pelancaran Nell Aesthetica Conception Age Lock Concentrated Serum

Bertempat di Royale Chulan Damansara baru-baru ini, aku telah dijemput untuk menghadiri majlis pelancaran Nell Aesthetica Conception Age Lock Concentrated Serum yang membawa seorang...

Lazz Susu Kambing – Lazzcafe, Ternyata Tidak Mengecewakan

Bila sebut kurma, memang aku sejenis manusia yang tak makan kurma. Tak kisah la buah kurma fresh dari pokok ke, ataupun kurma yang pack...

Pengalaman Pertama Cabut Gigi Khair

"Nak aiskrim kena cabut dulu gigi." Itu ayat aku pada Khair. Kejam tak? Hahaha. Actually, gigi Khair yang bawah dah lama goyang. Tapi malam tadi...

Khair, PS3 dan PS Move

Playstation 3 kat rumah aku tu antara barang yang ada sentimental value sebab dibeli untuk dijadikan barang hantaran oleh pengantin perempuan masa kahwin dulu....

Petua Guna Kunyit Hidup Untuk Selsema Bayi

Sebelum ni memang timbul rasa ragu-ragu dalam diri aku bila ada orang share tentang kelebihan kunyit hidup untuk pulihkan selsema bayi. Cuma, bila Haziq...

Haziq Kena Tahan Wad Untuk Kali Ke-2

Aku sebenarnya tak berapa nak ingat berapa kali dah Haziq kena tahan wad. Tapi kalau ikutkan rekod catatan yang pernah aku kongsikan dalam blog,...

Seronoknya Apabila Dapat 1TB Storage Percuma Untuk Backup Gambar

Berbanding 20 tahun lepas, aktiviti bergambar dalam era digital ini membuatkan kita makin malas untuk mencetak gambar-gambar untuk dimasukkan ke dalam album. Menyebabkan storan...

Weekend Getaway Dan Kenapa Aku Suka DoubleTree by Hilton Melaka

Perancangan nak ke Melaka tu memang awal-awal lagi dah ada, sebab niat ke sana pun atas urusan kerja. Tapi.. sengaja dirahsiakan daripada pengetahuan Khair...

Hilton Garden Inn Kuala Lumpur, Pilihan Untuk Bajet Sederhana

Kalau teringin nak bermalam di hotel yang berkualiti tinggi tapi dengan bajet yang lebih rendah, aku sarankan korang cuba bermalam di Hilton Garden Inn....

PappaRich Kini Hadir Dengan Servis Home Delivery

Kalau korang nak tahu, aku ni memang seorang penggemar mee. Tak kisah la mee tu jenis mee kuning ke, bihun ke, kuey teow ke.....

DurianBB Park, Tempat Beli Dan Makan Durian Yang Best

Difahamkan cara orang Hong Kong makan durian tak sama dengan cara orang kita makan durian di Malaysia. Di tempat kita, kalau nampak je orang jual...

Kahak Hilang Selepas Jalani Rawatan Sonotron

Pada mulanya dah rasa macam tak ada option lain selain hantar Haziq ke KPJ Kajang apabila dia secara tiba-tiba kerap muntah dengan banyak. Nak...

Formula Untuk Kurus Tanpa Berlapar Dengan C-TriMax

Dah masuk 6 tahun bergelar bapa, banyak baju aku yang makin lama makin mengecil. Nak buat macam mana, disebabkan aku ayah mithali.. bila anak-anak...

Bila Baby Haziq Kena Kudis Api

Tak pernah kena tak tahu, bila dah kena baru tahu. Sebab tu orang kata pengalaman mendewasakan kita. Macam Haziq baru-baru ni, kena kudis api...

G-Shock Rangeman GPR B-1000 Dengan Kebolehan Wireless Charging Dan Solar

Kepada pengumpul jam tangan G-Shock, mungkin korang perlu masukkan model terbaru ini dalam senarai wajib beli korang. Casio G-Shock Rangeman GPR B-1000, model G-Shock...

Semak Akaun KWSP 1 Dan 2 Melalui Aplikasi Telefon Pintar i-Akaun

Adakalanya timbul satu situasi dimana korang perlu menyemak info-info berkenaan dengan EPF korang. Sepertimana yang telah aku lalui sebelum ini apabila aku ingin mengeluarkan...