Menikmati Murtabak Majid Special Cheese No 1 Di Kampung Kurnia Johor...

Sebenarnya tak ada perancangan langsung untuk makan murtabak. Tapi memandangkan ada banyak masa terluang di Johor tempoh hari, aku minta wife untuk Google apa...

Kali Pertama Makan Sup Tulang Merah Restoran Banafee Village, Johor Bahru

Masih lagi throwback trip percutian ke Johor tempoh hari. Tapi kali ini aku nak bercerita secara ringkas tentang menu yang menjadi pilihan ramai sekiranya...

Pengalaman Makan Seafood Di Senibong Village

Senibong antara salah satu lagi tempat wajib singgah kalau pergi ke Johor. Disini beraneka makanan yang berasaskan seafood boleh didapati. Tak ketinggalan untuk menjamu...

Puas Hati Dapat Makan Mee Rebus Tulang Restoran ZZ

Dua kali bercuti di Johor, dua-dua kali restoran ZZ Sup Tulang ni wajib aku singgah. Singgah bukan sebab nak usha awek cun, tapi sebab...

Pengalaman Bermalam Di Okish Edge Ketika Bercuti Di Legoland

Kalau korang pernah baca entri aku tentang tips dan panduan tempah homestay murah melalui Airbnb, ni haa.. In case korang tertanya-tanya apa rupa homestay...

Kelebihan Beli Annual Pass Legoland Secara Online

Seperti mana yang telah diceritakan dalam entri yang lalu, kali ini merupakan kunjungan kitorang kali ke-3 ke Legoland. Dan kunjungan kali ini agak special...

Legoland, Kami Datang Lagi

Pertama kali guna annual pass Legoland. So far so good. Every time nak beli makanan, mesti ada diskaun. Walaupun tak banyak, tapi at least...

Parking Kereta Di Legoland.. Zone 1 Atau Zone 2?

Tak lama dah nak terjah Legoland buat kali ke-3, so planning nak ke sana tu memang aku dah siapkan awal-awal supaya percutian berjalan dengan...

3 Menu Pilihan Untuk Berbuka Puasa

Pejam celik.. pejam celik.. Sebulan lagi nak puasa. Korang dah berjaya ganti puasa belum? Kalau belum ganti, better ganti cepat-cepat. Sebab tempoh masa sebulan...

Kahwinkan Tayar Kereta

Tayar pecah tempoh hari dek kerana terkena skru gergasi, terpaksa bergantung harap menggunakan tayar spare sebelum dapat mencari tayar pengganti bila tiba hari cuti. Sebelum...

Deposit Duit Syiling Di Tabung Haji

Sebelum ini aku pernah kongsikan info bagaimana untuk deposit duit syiling di Maybank Fasa 1 Bangi. Malangnya, cawangan Maybank yang aku maksudkan itu kini...

Aplikasi Buku 555 Untuk Pengurusan Hutang Yang Lebih Efisien

Nostalgia buku 555 yang sering digunakan untuk mencatat hutang-hutang, kini diberi nafas baru selaras dengan era modenisasi dan teknologi yang berkembang pesat. Kalau korang...

Cara-Cara Mudah Untuk Semak Tempat Mengundi

Cara semak tempat mengundi, benda yang akan orang cari setiap 5 tahun. Terutamanya bagi golongan muda berumur 21 tahun yang baru berdaftar sebagai pengundi...

Pengalaman Khair Masuk Ke UnderWater World Langkawi

Throwback cuti sekolah yang lalu, Khair ada ikut atuk dan nenek dia ke Langkawi. Daddy dan ibu tak dapat follow sebab ada urusan lain...

Cik Ponti Kebaya Merah Main Kasar.. Pancit Tayar Aku!

Tengah-tengah sedap pandu kereta sambil layan lagu Sufian Suhaimi. Tiba je exit tol Bangi, betul-betul kat corner.. tiba-tiba berbunyi "tunggg!". Kuat dibahagian tayar belakang...

Cara Nak Tanggalkan Fabrik Quinny Zapp Xtra (Untuk Mencuci)

Dah lama Quinny Zapp Xtra merah berkhidmat untuk keluarga kecil aku. Beli sebelum Khair lahir lagi. Sampai lah sekarang bila Khair dah besar, kini...