Buffet Ramadan 2018 Di Hotel Bangi-Putrajaya

Bulan puasa memang banyak buffet-buffet Ramadan yang menarik. Ada yang murah, ada yang mahal. Ada yang sedap, ada yang biasa-biasa saja. Seperti yang aku...

Buffet Ramadan Mampu Bayar di Bangi Golf Resort

Salah satu port wajib bagi aku untuk makan buffet ramadan bila tibanya bulan Ramadan adalah Bangi Golf Resort. Sebabnya aku suka makan buffet Ramadan...

Hashtag Beremoji Di Twitter Sempena Bulan Ramadan

Berita menarik buat pengguna tegar Twitter apabila mulai hari ini pihak Twitter telah mengeluarkan # (hashtag / tagar) beremoji baru bersempena dengan bulan Ramadan...

Servis Vios Dugong Mileage 190,000 km Di SC Bangi

Alkisahnya, mileage vios dugong aku dah cecah 190,000 km. Pada mulanya bercadang nak servis kat SC Wing Hin, Balakong. Tapi bila call untuk set...

Hasil Selepas Join Kelas Belajar Buat Blog Bersama MYSC

Dah beberapa kali aku dan Sohoque anjurkan kelas belajar buat blog dengan Wordpress. Ternyata ianya sedikit sebanyak memberikan kepuasan buat diri aku. Sebabnya? Kerana...

Pertama Kali Makan Telur Belangkas

Langkah kanan tempoh hari ke MMA Santai Corner, cadangnya nak bawa wife makan bubur je sambil diri sendiri layan mee udang galah. Tapi bila...
Maggi Pedas Giler

Maggi Pedas Giler.. Betul Ke Pedas?

Bila acap kali terlintas status ataupun tweet rakan-rakan pasal Maggi Pedas Giler, tergerak jugak dalam hati nak cuba rasa sendiri apa yang best sangat...

Pakai Digi Postpaid Family Untuk Lebih Jimat

Era digital ni, "perang data" diantara telco tak akan pernah suram. Selepas menggunakan Digi Postpaid 138 yang disekalikan bersama iPhone 7 selama 1 tahun...

Menikmati Murtabak Majid Special Cheese No 1 Di Kampung Kurnia Johor...

Sebenarnya tak ada perancangan langsung untuk makan murtabak. Tapi memandangkan ada banyak masa terluang di Johor tempoh hari, aku minta wife untuk Google apa...

Kali Pertama Makan Sup Tulang Merah Restoran Banafee Village, Johor Bahru

Masih lagi throwback trip percutian ke Johor tempoh hari. Tapi kali ini aku nak bercerita secara ringkas tentang menu yang menjadi pilihan ramai sekiranya...

Pengalaman Makan Seafood Di Senibong Village

Senibong antara salah satu lagi tempat wajib singgah kalau pergi ke Johor. Disini beraneka makanan yang berasaskan seafood boleh didapati. Tak ketinggalan untuk menjamu...

Puas Hati Dapat Makan Mee Rebus Tulang Restoran ZZ

Dua kali bercuti di Johor, dua-dua kali restoran ZZ Sup Tulang ni wajib aku singgah. Singgah bukan sebab nak usha awek cun, tapi sebab...

Pengalaman Bermalam Di Okish Edge Ketika Bercuti Di Legoland

Kalau korang pernah baca entri aku tentang tips dan panduan tempah homestay murah melalui Airbnb, ni haa.. In case korang tertanya-tanya apa rupa homestay...

Kelebihan Beli Annual Pass Legoland Secara Online

Seperti mana yang telah diceritakan dalam entri yang lalu, kali ini merupakan kunjungan kitorang kali ke-3 ke Legoland. Dan kunjungan kali ini agak special...

Legoland, Kami Datang Lagi

Pertama kali guna annual pass Legoland. So far so good. Every time nak beli makanan, mesti ada diskaun. Walaupun tak banyak, tapi at least...

Parking Kereta Di Legoland.. Zone 1 Atau Zone 2?

Tak lama dah nak terjah Legoland buat kali ke-3, so planning nak ke sana tu memang aku dah siapkan awal-awal supaya percutian berjalan dengan...