Inilah Punca Kenapa Aku Marah Dengan TM Unifi

Demm.. kali ni aku rasa macam nak marah TM Unifi.. sebab, sampai hati diorang perlakukan aku macam ni. Lama aku tunggu, hari demi hari...

Atap.co Mudahkan Anda Mencari Pereka Bentuk Dalaman (Interior Designer) Rumah

Tak semua orang ada bakat untuk menghias rumah secantik mahligai, tak semua orang juga ada sumber kewangan yang melimpah ruah bagi mendapatkan kediaman secantik...

Selain Di HUKM, Kini Ronald McDonald House Bakal Dibina Di HUSM

Seriously eh aku baru je tahu kalau sesiapa ada anak-anak bawah 18 tahun yang sakit dan terpaksa jalani rawatan di HUKM atau di HUSM...

Bila Tak Pakai Tali Pinggang Keledar..

Lately khair kerap bebel pada aku.. bila masuk kereta, drive, mesti tak pakai tali pinggang keledar. Boleh kata dia punya bebel tu macam dah...

Semak Baki Kad TnG Melalui Aplikasi Touch ‘n Go

Aplikasi Touch 'n Go (TnG) bukanlah baru diperkenalkan dalam satu dua hari ini, namun ianya telah wujud sejak bulan March 2018 lagi. Dengan erti...

Servis Vios Lagi.. Mileage 200,000km Pulak

Macam tak percaya mileage kereta aku dah cecah 200,000km. Actually kalau ikut nombor yang terpapar pada odometer masih belum officially cecah angka tu pun,...

Farm In The City, Kami Datang Lagi!

Farm In The City, petting zoo popular di Selangor. Siapa yang tak pernah datang ke sini wajib masukkan tempat ni dalam senarai place to...

Weh.. Ada Tiket Murah Ke Bangi Wonderland!

Kali terakhir aku jejakkan kaki ke Bangi Wonderland adalah pada tahun 2016, yang mana pada waktu itu juga merupakan kali pertama aku pergi ke...

Penggemar Makanan Johor Mesti Singgah Don’s Warong. Tak Datang Rugi!

Dari minggu lepas aku dah plan nak ke Plaza Damas, dekat Sri Hartamas sana nun. Sebab ada satu kedai makan yang kawan aku bagitahu makanan...

Persediaan Masuk Darjah Satu

Keputusan penempatan sekolah darjah 1 dah selesai, sekarang nak fokus ajar Khair dengan kemahiran-kemahiran yang aku agak "diperlukan" supaya masa kat sekolah rendah nanti...

Khair Berjaya Masuk Sekolah Kluster Kecemerlangan

Sebelum tidur berdebar.. masa tidur pun tak berapa lena. Tengah tidur berapa kali terjaga sebab teringat benda ni.. keputusan masuk darjah 1 Khair. Actually,...

Cirit-Birit Melarat

Hari ni kerja dari rumah je. Kerja pun buat kerja-kerja online yang tak melibatkan kerja hakiki di pejabat. Sebabnya, aku cirit-birit. Tak tahulah apa...

3 Portal Online Wajib Baca

Pembacaan online dah semacam wajib sejak-sejak wujudnya kemudahan telefon pintar. Kalau dulu untuk dapatkan sesuatu info, kita nak kena beli surat khabar ataupun tunggu...

Dapat Naik Taraf Lagi.. Kali Ini Unifi Turbo Pula

Aku mula-mula guna Unifi pada tahun 2014. Pada tahun tu pendaftaran aku hanyalah menggunakan Unifi pakej Vip5. Kelajuan maksima pun hanyalah setakat 4.+Mbps. Ketika...

Layan Final World Cup Di GSC Bersama Coca-Cola

Wow! Macam tak sangka pulak boleh layan final World Cup kat GSC ye. Ingatkan sebelum ni GSC memang untuk tonton filem je. Tetapi untuk...

Yeay!.. Aku Menang Liga Buddies Dalam Fantasy World Cup 2018

Félicitations France! (Tahniah Perancis!). You deserved it. 4 gol berbalas 2. Walaupun 1 daripadanya adalah own gol daripada pemain Croatia, Mario Mandžukić, tapi gol...