Nuffnang..143!!

Dua tiga hari ni ramai yang heboh memperkatakan tentang kerosakan sistem Nuffnang. Ada antara blogger yang tidak bernasib baik earningnya berkurang sehingga tinggal RM10, ada jugak yang bernasib baik hinggakan earning naik melambung mencecah 4 angka. Fuhh..Bertuah betul yang dapat 4 angka tu, jadi OKB (orang kaya baru) sekejap.

Semasa berlakunya kekacauan tu, sempat jugak Hafiz semak akaun Nuffnang sendiri. Dengan harapan mungkin Nuffnang tersalah tambah earning ke. Mana lah tahu. Sebelum ni kan Hafiz selalu cakap Nuffnang meng-anak-tiri-kan HafizRahim.Com. Berbulan jugak la BE (Buffered Earning) tak masuk-masuk. Bukan setakat BE je..CPC (Cost-per-unique-visit) pun tak nampak batang hidung. Tapi harapan tinggal harapan. Tiada sebarang penambahan earning dalam akaun Nuffnang Hafiz. So, mood moral down untuk beberapa hari. T_T

Tapi seperti pepatah orang tua versi terbalik..Ku sangkakan hujan sampai ke petang, rupa-rupanya panas di tengahari. Yea..mungkin setelah sistem Nuffnang kembali pulih, akhirnya CPC mula menjenguk masuk ke blog HafizRahim.Com.

Adakah ini petanda Nuffnang mula nak menggatalkan tangan kanan ku semula? Harap-harap nya yelah kan. Dah lama sangat tak dapat BE ni. Last sekali dapat bulan 5 dulu, sebelum bertukar ke hosting sendiri. Dah berbulan blog HafizRahim.Com kegersangan BE yang baru.

Walaupun earning CPC yang diterima ini tidak lah begitu banyak. Sedikit sebanyak memberikan impak positif untuk Hafiz terus ber-gelihati (Glitterati) bersama Nuffnang.

Terima Kasih Nuffnang. I lap you so much, today, tomorrow and to future-future. Tocey..Tocey! Hehehehe. 😉

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

15 Comments

Leave a Reply
  1. sy tiba2 dpt CPUV tapi tarikh 2009,pastu anta ticket ke Nuffnang,dia betulkan smula.kalo x,dlm akaun mmg melambung earnings,huhu..

  2. Nuffnang memang famous org beriklankan, rasa nak try jugak almaklumlah masih ‘fresh’ dlm dunia blog..

    *Jom join segmen:

  3. Aku ada check jugak masa diorang sibuk2 kata Nuff ada problem tempohari. BTW, takde apa yang berubah, mungkin sebabaku dah tak guna servis diorang dah kot. 🙂

  4. tapi kalau pasa iklan dari advertiser lain nnt hilang pulak Glitterati kan?
    nampak kat your blog ada dari adsense. camne tu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *