Nasib Seorang Blogger

Haihh..seribu kali sayang, bilamana trafik melambung tinggi disebabkan entri INI,

Akaun Google Adsense pula tiba-tiba diblock tanpa alasan yang munasabah. Walaupun akaun tersebut telah diblock 2 minggu yang lepas, rasa tidak puas hati masih menebal dalam jiwa Hafiz.

adsense

Sebelum ini ada juga terdengar cerita daripada beberapa orang blogger terkenal bahawa pihak Google ni memang suka menyekat akaun Adsense orang. Tapi tak sangka pulak akan terkena pada batang hidung sendiri. Sedang elok pula tu earning di dalam akaun dah hampir mencecah 50USD. Kalau tunggu beberapa hari lagi mesti dah nak boleh cash-out. Hmm..Rugi..Rugi..Sekarang ni tengah fikir macam mana nak appeal untuk pihak Google release balik akaun.

p/s: Ini pengalaman ketiga akaun Adsense untuk blog yang berlainan disekat oleh pihak Google. Antara alasan yang pernah diterima dahulu, blog mengandungi gambar berunsur lucah sedangkan gambar seperti itu tidak wujud sama sekali. Apalah malang nasibku bersama Google Adsense.

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

  • Comments

    Leave a Reply
    1. adusss sakit tu bro…aku pon kena 1 blog yg income maintain tiap2 bulan..skrg xleh cashout dah…huhuhuhu..

      tapi naseb baeklah xblock akaun terus..block domain jer

    2. Memang sayang seribu kali sayang, terima sahajalah nasib ini bro, saya juga tidak terkecuali dulu, sekarang akaun Google saya sudah lama tidak di buka.

    3. sabar bro..google mmg xsuka dgn blogger malaysia..dorg ada gosip dorg sendri..technorati lagi terbaik..dia f^&^& terus blog selain english..sekarang ni mesti dorg tgh crik alasan kenapa dia block acc bro..kekadang spider dorg yg buat fitnah kalau dia cakap dalam blog ade kandungan lucah..

    4. Sop dah 3 domain kena blok. Huhu
      Nasib akaun masih aktif..
      Sapai sop tukar domain dr gnesop.com kpd sop.name.my
      Kesan mmg byk tp berkorban utk aktif GA balik 🙂
      Cabaran betul tu bro.. hehehe

    5. Ada buat appeal tak ngan diorang? Tapi sebelum buat tu kena pastikan post pasal Adam & Hawa kena padam dulu…

      P/S : Sekalipun lepas diorang review, confirm akan kena banned jugak. Mesti diorang akan bagi alasan unsupported language pulak…

    6. Disatu sisi trafik postingan meningkat namun disisi lain akun Google Adsense langsung dibanned, sungguh tidak adil sepertinya. Namun ape nak dikate, keputusan Google adalah final dan tak dapat diganggu gugat. So, what we must do later??? Just keep to write the post, semangattttt… 🙂

    7. salam admin n fren commenter, ada blogger publisher USA yg account balance USD 40-70K kena disabled terus account mrk. ada yg nak saman lawyer pun tidak guna rasanya. bayangkan mrk yg buat income 2K usd hari hari habis kena ban. Google tidak suka berhutang maybe sebab itu duit kena cepat cashout. mcm mcm masalah google account manager lakukan…monopoli and power sucks tq hafizrahim

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Loading…

    Comments

    comments

    Mee Udang Teluk Kumbar

    AirAsia Tiket Percuma Lagi