Nasib Seorang Blogger


Haihh..seribu kali sayang, bilamana trafik melambung tinggi disebabkan entri INI,

Akaun Google Adsense pula tiba-tiba diblock tanpa alasan yang munasabah. Walaupun akaun tersebut telah diblock 2 minggu yang lepas, rasa tidak puas hati masih menebal dalam jiwa Hafiz.

adsense

Sebelum ini ada juga terdengar cerita daripada beberapa orang blogger terkenal bahawa pihak Google ni memang suka menyekat akaun Adsense orang. Tapi tak sangka pulak akan terkena pada batang hidung sendiri. Sedang elok pula tu earning di dalam akaun dah hampir mencecah 50USD. Kalau tunggu beberapa hari lagi mesti dah nak boleh cash-out. Hmm..Rugi..Rugi..Sekarang ni tengah fikir macam mana nak appeal untuk pihak Google release balik akaun.

p/s: Ini pengalaman ketiga akaun Adsense untuk blog yang berlainan disekat oleh pihak Google. Antara alasan yang pernah diterima dahulu, blog mengandungi gambar berunsur lucah sedangkan gambar seperti itu tidak wujud sama sekali. Apalah malang nasibku bersama Google Adsense.


53 KOMEN

  1. adusss sakit tu bro…aku pon kena 1 blog yg income maintain tiap2 bulan..skrg xleh cashout dah…huhuhuhu..

    tapi naseb baeklah xblock akaun terus..block domain jer

  2. sabar bro..google mmg xsuka dgn blogger malaysia..dorg ada gosip dorg sendri..technorati lagi terbaik..dia f^&^& terus blog selain english..sekarang ni mesti dorg tgh crik alasan kenapa dia block acc bro..kekadang spider dorg yg buat fitnah kalau dia cakap dalam blog ade kandungan lucah..
    sharafie recently posted..Blog AutoPilot Punya KisahMy Profile

  3. salam admin n fren commenter, ada blogger publisher USA yg account balance USD 40-70K kena disabled terus account mrk. ada yg nak saman lawyer pun tidak guna rasanya. bayangkan mrk yg buat income 2K usd hari hari habis kena ban. Google tidak suka berhutang maybe sebab itu duit kena cepat cashout. mcm mcm masalah google account manager lakukan…monopoli and power sucks tq hafizrahim

TINGGALKAN MAKLUM BALAS

Sila masukkan komen!
Sila masukkan nama disini

CommentLuv badge