Nasi Dagang Lauk Ayam

Siapa kata nasi dagang makan dengan lauk ikan je?

Jangan tak tahu ye, kalau orang luar dari Terengganu, ada je orang yang suka makan nasi dagang dengan lauk ayam.

Nasi Dagang Ayam

Mula-mula masa diawal perniagaan kecil-kecilan keluarga aku, agak pelik jugak kenapa nak makan nasi dagang dengan lauk ayam. Rupa-rupanya memang orang luar suka macam tu. Hohoho.

So nak buat macam mana kan.. Demand ada, kena lah supply apa yang customer nak. Betul tak? Hehehe.

Kalau ada sesiapa yang teringin nak merasa nasi dagang resipi asli Terengganu turun temurun keluarga aku, bolehlah contact Bonda Ani di talian 012-3599765 atau 019-6022185 ya. Delivery disediakan bagi kawasan yang berdekatan dengan caj yang minimum. Order sebungku, dua bungkus.. tak diambil. Prefer ambil pesanan untuk majlis-majlis peribadi ataupun kenduri kecil-kecilan.

Tapi.. Serius.. Makan sekali, mesti nak tambah lagi. Hee.. 🙂

p.s: Tapi aku masih gak suka nasi dagang lauk ikan tongkol. Barulah namanya nasi dagang. Hehehe.

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

7 Comments

Leave a Reply
  1. Sedap. Sebab saya pun asal Kelantan. Kelantan dan Trengganu ni memang glamer dengan nasi dagang. Tapi nasi dagang Trengganu lagi sedap vs Kelantan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *