in ,

Mudahnya Menjemput Rezeki


Nak menjemput rezeki tak susah pun sebenarnya, kena ada kecekalan dan daya usaha yang tinggi. Tanpa dua perkara ini, canang lah cita-cita setinggi mana sekali pun..pasti akan kecundang di tengah jalan.

Aku?

Alhamdulillah. Sejak mula serius dalam dunia blog hampir dua tahun dulu..akhirnya usaha mula menampakkan hasil. Pendapatan daripada blog bukan sahaja terhad kepada meletakkan iklan di sidebar dan header semata-mata, banyak lagi sumber-sumber lain yang boleh kita gunakan. Antaranya advertorial, job berbayar, ebook, komisyen daripada program affiliate dan lain-lain.

Kalau korang tanya berapa jumlah pendapatan blog aku? Secara jujurnya, jawapan yang mampu aku berikan..4 angka.

Tak banyak..sikit berbanding blogger-blogger senior yang lain.

Tapi walaupun tak banyak, aku rasakan pelaburan aku dari segi masa dan penat lelah terbayar jua. Sebagai contoh, komisyen Jobdirumah. Ramai orang katakan Jobdirumah adalah scam, tapi dengan bukti yang aku tunjukkan dibawah..bagi aku, perkataan scam itu hanya wujud bagi mereka yang malas bekerja.

Klik untuk besarkan
Klik untuk besarkan

Bak kata orang tua-tua..Manakan dapat sagu kalau tidak dipecahkan ruyungnya. So samalah, malas kerja mana nak dapat duit. Betul tak?

Berminat nak daftar Jobdirumah? Nah daftar dekat sini –> Pendaftaran Jobdirumah, kini dikenali sebagai Task.my


Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

17 Comments

Leave a Reply
  1. Tahniah Hafiz .. empat angka itu boleh berubah menjadi lima angka .. saya juga tekad menjadikan blogging sebagai kerjaya sepenuh masa (juga hobi sepenuh masa!)

  2. wah..tahniah ye tuan empunya blog…byk info dalam blog nie..terima kasih…

    Pengedar Shaklee Terbesar Di Kuching Dengan READY STOCK

  3. Wah, selamat ya sudah menerima komisi dari Jobdirumah. Ini bisa turut memotivasi kita semua untuk tekun dalam mengais rejeki di internet
    Selalu sukses 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *