Mudahnya Beli Barang Di Lamido

Wahh.. Memang tak sangka, mudah sebenarnya buat pembelian secara online melalui laman web Lamido.com.my. Hanya perlu pilih barang, buat tempahan, tunggu notifikasi, bayar, kemudian selang beberapa hari, barang pun sampai depan pintu rumah. Kerja senang, macam tak keluar tenaga langsung. Hoho.

Actually beberapa hari lepas, aku secara tidak sengaja terbeli Philips Blender + Mini Chopper. Kalau ikutkan perancangan sebelum ini, memang ingatkan nak beli kat kedai je. Tapi disebabkan asyik busy je, langsung sampai sekarang tak terbeli.

Philips Blender + Mini Chopper - Lamido

Nasib baik ada Lamido.com.my, sekarang semuanya dihujung jari.

Logo Lamido

Lamido.com.my rasanya ramai yang dah tahu kot, merupakan sebuah laman web e-commerce dibawah jenama Lazada.com.my.

Dengan target pembeli yang sedikit berlainan, laman web ini dilihat memfokuskan pada pembeli dari kalangan yang berpendapatan rendah sehingga sederhana.

Yelah, tengok je lah barang-barang yang dijual, kebanyakannya harga mampu milik. Jenama pun not bad juga.

Disamping itu, Lamido.com.my ini juga merupakan satu platform bagi peniaga-peniaga kecil yang ingin menjual barang-barang mereka secara online. Kiranya macam tumpang sewa tapak kedai, cuma kedainya di dalam dunia maya.

Lamido Malaysia

Overall apa yang aku boleh katakan, pengalaman membeli dengan Lamido.com.my tempoh hari, agak memuaskan hati. Apa yang aku kagum, bilamana ketika proses pembelian dilakukan, banyak notikasi yang aku terima i.e: Untuk confirmation order ada notifikasi, confirmation payment ada notifikasi dan even bila barang dah masuk shipment pun diorang hantar notifikasi bagitahu tracking number (disitu boleh nampak kesungguhan diorang untuk jaga kualiti bisnes mereka, agak secure).

Proses pembelian di Lamido.com.my
Step by step proses pembelian di Lamido
Notifikasi SMS Lamido
Notifikasi melalui SMS
Beli Barang Di Lamido.com.my
Notifikasi melalui emel

So, korang kalau rasa-rasa nak shopping online. Cuba-cuba lah jenguk Lamido.com.my. Sistem diorang teratur. Walaupun pada mulanya aku agak takut-takut nak cuba. Tapi selepas dah terima barang yang aku order dengan selamat, kiranya website ini memang selamat. Recommended!

p/s: Mainan kanak-kanak banyak yang best. Ingat nak belikan untuk Khair bila dapat gaji nanti.

 Terbaru! Baca tweet-tweet femes di channel Telegram @tweetfemes

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

7 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Belajar main saham

Untung Rugi Pelaburan Saham

Mileage Dugong Putih Dah Cecah 90,000km