Mencari Rentak Melalui Pelaburan Ilmu

Hari ni masih dalam mood gembira kerana team bola sepak pilihan gua, Pahang telah berjaya menjuarai Piala Malaysia malam semalam. Tahniah dan terima kasih kepada Conti, disebabkan tandukan beliau Pahang menang. Hogoh Tok Gajah..Hogoh. Hehe.

Okay-okay..cukup pasal bola. Dah ramai sangat yang update, nanti takut bosan pulak.

Tercapai hasrat

Sebenarnya apa yang ingin gua sampaikan disini adalah satu berita yang gua sendiri sudah lama nanti-nantikan. Kelas Master Akademi Denaihati, satu majlis pelaburan ilmu yang ditunggu-tunggu malah gua rasakan amat berguna bagi blogger yang betul-betul ingin serius dalam dunia blog.

Gua sudah, korang bila lagi?

Dan gua ada beberapa sebab tersendiri kenapa gua memilih untuk menyertai kelas ini:

  1. Gua tahu ilmu gua dalam dunia blog masih nipis, senipis kulit bawang.
  2. Trafik gua tak kencang
  3. Gua masih terumbang-ambing mencari rentak
  4. Gua perlukan mentor yang boleh mendidik gua dari luar dan dalam
  5. Gua jeles dengan pencapaian orang lain, dan akhir sekali..
  6. Gua tak punya banyak pengalaman

Walaupun pada mulanya gua beranggapan yuran yang dikenakan adalah tinggi, tapi suara hati gua tetap positif berkata-kata..setinggi mana bayaran yang dikenakan untuk memperolehi sesuatu ilmu, tinggi lagi nilai “pulangan” yang akan diterima. Jadi, anggap sahaja proses ini merupakan satu pelaburan jangka masa panjang.

Isk, rasa tak sabar plak. Semoga ilmu yang bakal diterima nanti akan diberkati..Ameen. Ada sesiapa nak saing dengan gua?

p/s: Keesokannya tu birthday gua yang ke-18.

 Terbaru! Baca tweet-tweet femes di channel Telegram @tweetfemes

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

16 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Batuk Oh Batuk

Tips Elak Jerawat Durjana