Mat Saleh Kata “Content Is King”

Seronok betul bila trafik blog hujung minggu naik mendadak macam ini. Bangun tidur, on laptop, check statistik blog. Boom.. hamik ko. Beratus orang tengah online. Serta merta, mata yang tengah mamai segar macam baru lepas minum kopi. Hahaha.

Tips naikkan trafik blog

Well, betul lah orang kata. Content is king. Penulisan yang bermanfaat, akan dihargai oleh pembaca.

Kalau artikel yang ditulis itu betul-betul datangnya dari hati, susunan ayat pun mudah untuk pembaca membacanya, tak mustahil kalau kita tak promo di mana-mana sekali pun, tetap akan ada pembaca yang akan tolong viral kan.

Tips blog: Susunan template juga memainkan peranan, ringan, teratur dan juga tak dihalang oleh iklan-iklan yang mengarut, akan disukai oleh pembaca.

p/s: Nampaknya dah boleh rileks hari ni. Blog pun macam tahu-tahu je aku tak berapa sihat. Perut meragam, seram-seram sejuk je badan. Demam kura-kura barangkali. Hehehe.

Nota: Statistik yang diberikan adalah hasil daripada eksperimen aku menggunakan teknik kitab SEO merah jambu bagi sebuah blog underground. Sehingga saat ini, trafik viral masih belum putus-putus masuk ke blog.

ย Terbaru! Baca tweet-tweet femes di channel Telegram @tweetfemes

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

18 Comments

Leave a Reply
  1. hebat! hehe.. bila fikir balik, memang content is a king. fikir la macam mana pun, orang bukan datang nak tengok template. orang datang nak tengok content, berguna atau tak.

    biasanya orang akan google n baca apa yang mereka cari. so, template ni ialah penambah perasa janji kemas.

    template ialah ratu. sebagai mana seorang wanita itu ialah hiasan dunia bagi suaminya (king). ๐Ÿ˜€

  2. Semakin mantap blog ini, tahniah bro. Jauh beza sewaktu saya melawat sekitar tahun 2013 yang lalu. Teruskan perjuangan, semoga sukses selalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips Jaga Charger Macbook

Tips Berniaga Tanpa Modal