Masalah Dengan Bil Unifi

Aku dengan Unifi sebelum ini memang tak pernah ada masalah. Setakat nak kena restart modem, itu aku dah hadam banyak kali dah. Still lagi boleh bertolak ansur.

Tetapi baru-baru ini ada satu masalah yang aku sendiri tak boleh nak bersabar. Masalah kecil, tapi disebabkan protokol syarikat yang bukan main banyak dan mengarut, akhirnya masalah itu berlarutan.

Dibawah merupakan email terakhir aku kepada pihak Unifi, ditulis secara spontan ketika hati tengah panas membara.

- Klik untuk besarkan
Abaikan jika korang terbaca ayat-ayat yang tak berapa betul – Klik untuk besarkan

Untuk makluman, masalah ini hanya selesai setelah 2 minggu aku berhempas pulas follow up sana sini. Email, hantar tiket, tweet, hampir semua channel aku dah cuba. Tapi malangnya tak ada satu pun yang membantu. Call customer service lagi lah, siap bagi wrong info.

At last, mujur ada bantuan daripada ejen Unifi aku dulu, Shakiddo. Dia yang tolong settlekan semua masalah aku tanpa banyak songeh. Agaknya kalau tanpa bantuan ejen, sampai bila baru nak selesai masalah aku kan? – Thanks Shakiddo.

Nota: Kadang-kadang bayar bil secara online bukan memudahkan kerja, tapi lebih menyusahkan pengguna. Especially bila sistem yang digunakan tidak mesra pengguna.

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

6 Comments

Leave a Reply
  1. kadang-kadang kena minta bantuan orang yang pernah uruskan semua itu.. Cara jawab telefon pun ada skill.. nasiblah dulu diajar cara dan bagaimana…

  2. By the way format ayat ko nie mungkin berguna untuk sesiapa ada masalah yang sama….rasanya diorang patut kasi rebat juga di atas permasalahan sebegini…. spoil mood kan….

  3. kadang-kadang sistem pun x bape betul..saya pernah kena dengan syarikat telco lain..tapi masalah dengan staff yang terlupa nak update sistem. Dah bazir duit 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Berapa Lama Macbook Anda Telah Dihidupkan?

Spaghetti Aglio Olio, All Time Favourite