Major Servis Toyota Vios Ku

Fuh.. selesai urusan major servis Vios aku di Toyota Servis Center Segambut. 4 jam jugak lah nak tunggu siap semuanya.

Bosan menunggu, tak usah cerita. Nasib baik Khair ada, boleh jugak dia jadi tukang hibur. Hahaha.

Khair-Toyota Service Center Segambut

Major servis 80,000km, bermaksud banyak part yang kena tukar. Total damage untuk hari ni kira-kira RM1000+.

Mahal? Memang mahal. Tapi nak buat macam mana, dah itu harganya. Nasib baik aku dah bajet awal-awal, so bila SA bagitahu tadi tak adalah terkejut sangat. Hohoho.

Antara part yang perlu diservis termasuklah:

Kos major servis vios
RM914.51
Caj major servis vios
Tambah dengan RM195.14

Paling mahal, Fuel Filter. Sebabnya kata SA, komponen ni paling sukar nak dicapai kerana kedudukannya yang agak sedikit tersorok. Well, SA dah kata macam tu.. betul lah kot. Malas aku nak tanya banyak-banyak.

In the end, kereta dah siap servis dan dah tak ada apa yang perlu dirisaukan. Everything in perfect condition.

Cuma.. lepas ni aku nak kena cari tempat polish kereta pulak. Yelah, body Vios aku ni macam dah banyak sangat je kesan kotoran yang tak tanggal even lepas cuci dengan chemical sekali pun masih juga ada kesan-kesan kotor.

Haih.. leceh oo pakai kereta warna putih ni. Nak kena jaga selalu. Aku dulu rajin sekejap je, sekarang sindrom kemalasan mula menebal. Hahaha.

Free gift service toyota
Free gift t-shirt dan towel daripada Toyota.
Keychain free gift Toyota
Keychain pun ada. Yeah!

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance of the Autobot.

  • 10 Comments

    Leave a Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Tablet: Beli 1 Dapat 2

    Dua Info Penting Tentang Astro Njoi