in

KOMLI..Rezeki Akhir Tahun 2012


Apabila disebut tentang KOMLI, ada yang masih tertanya-tanya..Apa itu KOMLI?

KOMLI merupakan salah sebuah platform pengiklanan di Asia Pasifik yang seangkatan dengan Nuffnang, Google Adsense, Innity dan lain-lain lagi.

Seperti yang telah Hafiz huraikan secara ringkas dalam entri yang terdahulu mengenai platform pengiklanan ini, syarat yang dikenakan bagi sesebuah blog untuk memohon sebagai salah satu publisher mereka sememangnya satu task yang mencabar. Antara ialah blog perlu mempunyai 1000 UV (unique visitor) harian dan juga pageview bulanan sebanyak 100000.

Untuk blog Hafiz Rahim sendiri, percubaan demi percubaan telah dilakukan tanpa mengira waktu bagi meningkatkan trafik blog. Beberapa permohonan sebelum ini juga pernah ditolak bulat-bulat. Mungkin kerana pada ketika itu jenama dan trafik blog pun masih suam-suam kuku, so nasib pun tidak begitu menyebelahi Hafiz.

Tetapi kini, berkat kesabaran dan mungkin juga rezeki anak..permohonan telah pun berjaya. Alhamdulillah..Syukur pada Allah yang Maha Esa.

p/s: Tutorial cara mendaftar sebagai publisher KOMLI akan menyusul di entri yang akan datang. Sekarang tengah fikir, sama ada perlu atau tidak untuk include Nuffnang dalam blog. 😛


Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

42 Comments

Leave a Reply
    • syarat paling penting..UV 1000 per day..tapi bleh tolerate..700-800uv still acceptable..monthly pageview over 100000..juga boleh tolerate..yang kecik-kecik tu macam biasa..maintain blog..term n condition takde mention blog akan bonded dengan komli sahaja..so, still bebas lagi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge