Komisyen Pertama AssignJobs.Com

Hari ni percubaan pertama menggunakan laman micro worker anak tempatan, AssignJobs.com. Tidak sampai tempoh sehari Hafiz telah berjaya mendapatkan komisyen yang pertama.

komisyen daripada Assignjobs.com

Melalui tugasan-tugasan yang ditawarkan, ia tidaklah sesuatu kerja yang merumitkan. Sesimple rutin harian anda melayan komen-komen di Facebook dimana tugas-tugas tersebut merangkumi penulisan review, like support di Facebook dan copy and paste artikel dan lain-lain lagi.

Sesuatu yang turut menarik perhatian Hafiz mengenai AssignJobs.com ini, apabila setiap pendaftaran walaupun untuk diri sendiri terus melayakkan diri anda untuk menerima bayaran sebanyak $2.

Maaf, disebabkan laman ini masih baru..tidak dapat dipastikan sama ada bayaran akan dibuat mengikut matawang USD ataupun ringgit Malaysia. Email pertanyaan telah dihantar, cuma menunggu balasan dari pihak admin. Tetapi naluri Hafiz mengatakan bayaran akan dibuat menggunakan matawang USD.

Had pengeluaran untuk laman micro worker ini ditetapkan sebanyak $30. Dan buat masa sekarang, Hafiz telah berjaya mengumpul sebanyak $17, tinggal lagi $13 untuk Hafiz cash-out duit hasil AssignJobs.com ini. Menarik bukan.

Jadi bagi sesiapa yang teruja untuk mencuba, boleh daftar disini. –Daftar Assignjobs.com

Daftar cepat-cepat ye. Kalau lambat nanti rugi.

P/s: Program Assignjobs ini telah ditamatkan, sekiranya anda ingin membuat duit secara online dan part time, Hafiz mencadangkan anda berdaftar dengan program Jobdirumah.

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

47 Comments

Leave a Reply
  1. Masyuk. Baru tengok semalam. Tapi keja dia tak banyak lagi buat masa ni. Dah cashout nanti update le 🙂

  2. teruja nak join, tapi tak berapa nak faham camane nak mbik assignment atau job tu. macam kat jobdirumah tu. nanti kita ushar lak, register free atau berbayar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *