in

Komisyen JomNiaga..Dapat Lagi


Lepas bersahur..On laptop, buka Gmail. Terpampang satu email dari JomNiaga.

Komisyen Jomniaga

Alhamdulillah. Dapat lagi komisyen. Kali ini datangnya daripada 37 Teknik Luar Biasa Hapuskan Masalah Kekeringan Idea. Ebook yang amat berguna bagi rakan-rakan blogger yang dalam kebuntuan mencari idea menulis.

Sebagai bonus, terselit nama Hafiz Rahim sebaris dengan nama Abang Ensem sebagai Top Affiliate JomNiaga bulan ini bagi ebook tersebut.

Top affiliate jomniaga

Perkongsian

Salah satu teknik dalam mencari idea menulis:

  • Sedut Idea Dari Blogger LainMaksudnya disini, cara termudah untuk mendapatkan idea menulis entri blog adalah melalui blogwalk. Jauhkan perjalanan, luaskan pemandangan. Setiap point yang digunakan oleh blogger lain boleh dijadikan sebagai point penting untuk blog anda sendiri juga.Contoh: Blogger Shakiddo keluarkan entri tentang resipi Nasi Tomato, maka saya keluarkan entri yang hampir serupa tetapi berlainan resipi iaitu Bihun Goreng.Malah melalui blogwalk bukan sahaja dapat membantu anda mendapatkan idea untuk menulis, tetapi ia juga merupakan teknik paling berkesan untuk meningkatkan trafik blog.

Update: Untuk makluman E-book 37 Teknik Luar Biasa Hapuskan Masalah Kekeringan Idea telah dihentikan jualan dan sekiranya anda berminat untuk belajar bagaimana untuk membuat duit melalui blog, boleh baca ebook ini, Kitab Teknik SEO MErah Jambu.


Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

16 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *