in

Kenapa Orang Beli Air Purifier?


Ada orang.. dia pakai air purifier sebab kat rumah banyak habuk. Rimas sekeluarga bersin katanya.

Ada orang.. dia pakai air purifier sebab rumahnya bau kepam; bau bercampur-campur bini masak, bau peluh, karpet lama x cuci, cuci baju sidai dalam rumah.. pening katanya

Ada orang.. dia pakai air purifier sebab dia bela kucing. Bulu-bulu halus terbang merata katanya.

Ada orang.. dia pakai air purifier atas saranan doktor. Anaknya eczema, alergik pada persekitaran udara dalam rumah yang tak berapa bersih. Kesian tengok anak garu-garu, pedih katanya.

Ada orang.. dia pakai air purifier juga atas saranan doktor. Anak kecik kerap semput, kerap ke klinik ambil neb. Doktor suggest spend la sikit untuk anak. Kesian katanya.

Ada orang.. dia belikan air purifier untuk mak ayah di kampung. Orang tua, kerap batuk batuk. Nak bagi mak ayah tido lena katanya.

Ada orang.. dia pakai air purifier lepas tengok klinik & hospital sendiri yang guna. Kalau tak bagus, takkan lah klinik & hospital guna katanya.

Ada orang.. dia pakai air purifier sebab dia faham, yang udara dalam rumah lebih teruk dari luar rumah. Dia baca, dia ambil tahu. Kepentingan kesihatan keluarga katanya.

Dan ada orang jugak.. dia pakai air purifier bila muncul kesedaran tentang virus sejak muncul virus Covid19 ni. Risau, nak sediakan yang terbaik untuk keluarga katanya.

Alhamdulillah. Tahniah!

Apa-apa pun tujuannya, dah pasti mereka yang pakai air purifier ni adalah untuk kebaikan.

Ya betul.. Udara.. mana nampak, kecuali musim jerebu. Tapi pastinya ramai pernah ada pengalaman, anak anak tak sihat dek kerana udara tu jugak. Kan?

Bak kata omputih, “if you think wellness and prevention is expensive, try medication and sickness!”

Nota: Ini post berkaitan dengan kesedaran sebenarnya. Tiada paksaan pun. Korang punya hak untuk berbelanja. Didoakan, supaya kita semua sentiasa sihat di samping keluarga tercinta. Cuma kalau korang tergerak hati nak pakai air purifier jugak, roger la aku ye. Ataupun kalau rasa malas nak berurusan dengan ejen, boleh je terus berususan dengan HQ coway melalui > Emall Coway


Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *