Kenapa Lelaki Gemarkan Kasut Sneakers?

Ya, pada masa kini kita dapat melihat, ramai lelaki-lelaki mula menunjukkan minat terhadap fesyen.

Fesyen, bukan sahaja untuk wanita.

Tetapi fesyen, bersifat universal.

Walaupun pada awalnya industri fesyen lebih mengutamakan rekaan fesyen untuk wanita, namun kini lelaki juga boleh menikmati kepuasan yang sama.

Sneakers

Ini kerana, pada masa kini terdapat banyak koleksi-koleksi fesyen yang dikhususkan untuk lelaki termasuklah fesyen-fesyen kasut, dimana antara jenis-jenis kasut lelaki yang menjadi pilihan ramai ialah sneakers.

Mengapa lelaki sangat gemarkan sneakers?

Jawapannya mudah, kerana ianya sangat selesa dipakai dan tidak memenatkan kaki korang. Malah sifatnya yang sangat versatile membolehkan si pemakainya dengan mudah dapat menyesuaikan diri dengan aktiviti-aktiviti kasual.

Mudah dibeli secara online

Betul, sneakers boleh dibeli dengan mudah secara online. Terdapat banyak website-website online diluar sana yang menjual sneakers. Lihat saja gambar-gambar dibawah, ini adalah kasut-kasut sneakers terkini yang mana ia boleh dibeli secara online.

Converse Star Player Denim
Converse Star Player Denim.. Fuhh. Lawa

new-balance-sneakers

puma-sneakers

Aku pasti, mesti ada diantara korang yang pernah terlihat atau pernah tercari-cari sneakers ini di kedai online bukan?

Bagi korang yang berkerjaya ataupun tidak mempunyai masa yang banyak untuk keluar membeli-belah, beli kasut sneakers online adalah jalan penyelesaiannya. Ini kerana korang tidak perlu keluar ke shopping mall ataupun kedai untuk dapatkan sepasang kasut baru kegemaran korang ini. Sebaliknya korang boleh buat pembelian terus dari rumah. Dimana korang perlu pilih saja mana yang berkenan, buat pembayaran, kemudian barang yang dipesan akan terus dihantar terus ke depan pintu rumah.

Mudah bukan?

p.s: Baru-baru ni masa masuk website Zalora macam berkenan pulak dengan sneakers Converse Star Player Denim. Rasa macam dah tiba masa je nak kena korek tabung. Hik hik hik.

 Terbaru! Baca tweet-tweet femes di channel Telegram @tweetfemes

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

6 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

An Expatriate’s Guide to Apartments in Penang

Order Makanan Secara Online Dengan Shogun2U