Izeara Xtravaganza Bukti Orang Kita Cepat Melenting

Orang kita ni memang jenis cepat melenting. Buat sesuatu benda, semua nak fast result tanpa kaji selidik dulu tentang sesuatu perkara ataupun produk yang diguna.

Contoh terbaik yang boleh dikaitkan, adalah berkenaan dengan isu Bella dengan produk kurus Izeara Xtravaganza.

Kronologi mudah untuk kita faham, apabila Bella memuat naik satu video yang menunjukkan satu report polis telah dibuat. Sebabnya dia tak puas hati dengan serum kurus ini.

Bella Nabela Izeara Xtravaganza

Katanya si Bella, selepas dia menggunakan produk tersebut, dia langsung tak rasa kesan panas dibadan. Macam tak sapu apa-apa.

Sedangkan sebenarnya dia sendiri yang silap dan tak alert tentang kelebihan produk ini.

Dalam iklan yang dicanangkan oleh pihak syarikat Izeara Xtravaganza, dah terang-terangan mereka menekankan bahawa produk ini sememangnya direka untuk tidak memanaskan si pemakai.

Alasan dibuat begitu, kerana cuaca di Malaysia bukannya ada salji. Malah panas sepanjang masa.

Jadi kalau cuaca panas, produk yang dipakai pun panas, tak ke menimbulkan rasa tidak selesa kepada pemakai? Kan?

Hmm..

Kemudiannya, bila dah ternyata si Bella ni memang bersalah kerana sengaja mencetuskan kontroversi.

Maka, dia pun bertindak meminta maaf secara terbuka.

Bella Nabela Minta Maaf Isu Izeara Xtravaganza

Well.. Biasalah..

Bilamana seseorang itu dah tak tahan kena kecam dengan netizen (terutamanya bila dia dah kaitkan sekali produk Izeara Xtravaganze dengan “Melayu”), so jalan terbaik minta maaf je la kan ( which is.. bagus juga tindakan si Bella tu sebab minta maaf cepat-cepat.. kalau kau tak minta maaf, aku takut ramai orang yang geram nak cubit kau. Hahaha).

Maafkanlah Bella
Kesian pulak tengok dia.. Maafkanlah je la ye..

Dan..

Akhirnya setelah isu Bella minta maaf dah selesai. Maka, ramailah juga yang akan celik mata berkenaan dengan produk tersebut.

Disini, timbullah kesedaran kepada sesetengah diantara mereka yang mungkin terjebak dengan persepsi negatif Bella.. dan tak kurang juga yang tiba-tiba jadi pakar dalam membahaskan betapa bagusnya produk Izeara Xtravaganza. Doktor wannabe. Hee.

Disclaimer: Cuma kalau ditanya part feedback daripada pengguna, memang aku perasan.. produk Izeara Xtravaganza ni semakin dikenali dengan testimoni yang memuaskan hati pelanggan.

Testimoni Izeara Xtravaganza

Serum Kurus Izeara Xtravaganza

Ada yang dah kurus, ada yang dah makin ayu.. dan even Nana Gegarvaganza pun pakai produk yang sama.

Jadi, pendek kata.. berdasarkan kes Bella ini, kita dapat tahu bahawa masih ada orang kita (seperti Bella) yang suka judge dan viralkan sesuatu perkara dengan mudah tanpa memahami atau meneliti dulu cara keberkesanan sesuatu perkara atau produk. Main sedap hati dia je nak lepaskan rasa geram. Kemudian.. bila dah dikecam barulah nak rasa menyesal.

Kak oi.. terlajak perahu boleh reverse, terlajak viral.. memang masak lah kau kena bahan.

Netizen.. Tunggu masa je la bila ada isu macam ni. Sekali dah keluar, serang!! Hahaha.

So, korang-korang semua.. In future, kalau nak buat sesuatu. Sila hati-hati dan fikir panjang-panjang ye.

Dan untuk produk Izeara Xtravaganza.. Aku cuma nak bagitau.. Actually, ramai je kawan-kawan aku yang dah guna produk ni. Dan, majoriti daripada mereka pernah bagitahu produk Izeara Xtravaganza memang berkesan.

Jadi.. Korang kalau nak cuba, silalah beli sendiri. Aku tak ada duit nak belanja. Cuma.. sebelum beli, kena pastikan faham dulu cara keberkesanan produk ni. Izeara Xtravaganza, TAK MEMANASKAN BADAN hokay!

Antara kelebihan lain Izeara Xtravaganza:

  • Serum kurus pertama di Asia yang mempunyai Cafeisilane C, iaitu bahan yang paling pantas mencairkan lemak dibawah kulit.
  • Melawaskan pembuangan air besar selepas 1 jam penggunaan dan menghilangkan stretchmark baru dan lama (sekiranya digunakan secara konsisten selama 7 hari berturut-turut)

Untuk order boleh WhatsApp 013‑777 3617. Harga promosi RM109 sahaja, tapi kalau korang nak cuba dapatkan harga lagi special, cuba bagitau korang ni reader daripada blog HafizRahim.com. Mana tau kot-kot boleh dapat diskaun. Heee.

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

11 Comments

Leave a Reply
  1. Ingat rancangan apa la tadi, rupanya pasal krim kurus. Hehe… aku tak tengok video tu, habiskan data internet je. Hehe… & tak ambil port orang mengutuk. Banyak lagi benda lain nak kena fikir. Haha…

    Apapun macam best je krim tu? (sambil tengok perut sendiri) :’D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *