Izeara Xtravaganza, Rahsia Untuk Kuruskan Badan Dengan Cepat

Gemuk, memang masalah bagi kebanyakan orang tak kira laki-laki ataupun perempuan.

Nak hilangkan masalah kegemukan bukannya senang. Perlukan komitmen yang tinggi dan usaha yang berterusan baru boleh dapatkan hasil yang terbaik.

Antara tips-tips dan panduan nak jadi kurus yang agak “cliche” selalu kita dengar apabila kita sering dinasihatkan untuk mengamalkan pemakanan yang sihat, tak kurang juga ada yang menyuruh kita mengamalkan senaman yang “agak memenatkan” daripada atas kepala hingga ke hujung kaki. Kononnya bila buat benda-benda seperti yang dinasihatkan itu, baru body nampak solid dan cantik. Betul tak?

Tapi..

Permasalahan yang perlu dihadapi dalam realiti kehidupan apabila dugaan daripada pengaruh-pengaruh luar mula merasuk ke dalam diri. Bayangkan bilamana korang tengah diet, taknak makan nasi contohnya.. dan secara tiba-tiba korang mendapat jemputan ke majlis sekian-sekian (kalau blogger selalu dapat jemputan food review) . Takkan lah kita sekadar nak pergi tengok dan telan air liur je kan?

Dah kata Malaysia ni syurga makanan. Kalau tak rasa makanan yang sedap-sedap tu sekarang. Bila lagi nak merasa? Rugi.. Rugi..

Dan.. Bagaimana pula dengan orang yang bekerja?

Masalah mereka cuma satu, iaitu.. Keluar bekerja pagi-pagi buta, balik ke rumah hanya bila suasana dah jadi gelap/malam. Jadi, bilakah masa yang sesuai bagi golongan ini untuk bersenam? Hohoho.. penat.. penat. Silap-silap haribulan kalau paksa diri.. tengah bersenam pun boleh tertidur kepenatan. Hehehe.

Petua Kurus Dengan Cepat

Disebabkan dua permasalahan yang aku nyatakan tadi, terdetik dihati untuk berkongsi dua petua yang cukup mudah untuk korang kuruskan badan dengan cepat.

  • Detox

Ya, ini merupakan cara termudah yang tidak memerlukan anda untuk mengikuti perancangan jadual yang ketat. Dengan kos yang minimal, apa yang perlu korang lakukan hanyalah dengan membancuh air detox (sebagai contoh: campurkan sahaja air kosong dengan timun + lemon + limau nipis + oren ke dalam satu bekas besar, kemudian disejukkan dalam peti sejuk).

Amalkan meminum air detox ini setiap hari, inshaAllah.. niat korang untuk kurus akan tercapai.

Petua kuruskan badan dengan air detox

Contoh individu yang telah aku lihat keberkesanan hasil air detox ini ialah Ben Ashaari. Berat badan beliau turun daripada 100kg.. menjadi 89kg (dalam masa 2 bulan). Wah.. Banyak kan beza. Pstt.. tapi perlu ditekankan disini juga.. dia ni jenis rajin ke gym, so no wonder berat badan beliau turun laju semacam air paip. Kombinasi mantap air detox + gym. Hehehe.

  • Izeara Xtravaganza

Iaitu serum terkini dipasaran tempatan yang boleh membantu anda untuk menurunkan berat badan dengan pantas.

Kalau korang jenis yang bukan rajin nak ulang alik ke gym seperti Ben Ashaari, aku sarankan korang cuba serum ni.

Cara penggunaannya mudah. Cuma sapu serum ni ke bahagian-bahagian anggota tubuh badan yang mana korang rasa perlu dikuruskan, sebagai contoh.. Perut! Bahagian tubuh badan yang paling banyak lemak berkumpul. Kemudian biarkan ia kering. Ulang proses ini 2-3 kali sehari. Makin kerap korang sapu, makin cepat kesan kurus yang korang akan dapat.

Serum Kurus Izeara Xtravaganza
Siti Nordiana, Juara GegarVaganza 2015 pun pakai serum ni tau. Patut la nampak slim comel je tak macam orang dah ada anak.

Antara kelebihan serum Izeara Xtravaganza ini, dimana ia juga:

  1. Merupakan serum pertama di pasaran dengan harga mampu milik yang tidak panas, berbau wangi dan ia tidak melekit.
  2. Adalah serum kurus yang pertama di Asia yang ada Cafeisilane C, bahan yang paling pantas mencairkan lemak di bawah lapisan kulit anda. Lemak-Lemak tepu lagi degil bakal disingkirkan dengan pantas.
  3. Mampu menanggalkan lemak-lemak dibadan dalam tempoh 48 jam sahaja (hilang 6 Inci dalam masa 48 Jam)
  4. Menghilangkan stretch mark dalam masa 7 hari
  5. Dan juga, Izeara mampu melawaskan pembuangan air besar selepas 1 jam menggunakan 6 INCH XTRAVAGANZA

izeara-xtravaganza

Menarik kan?

Ahaa.. Jadi, sekarang ni pilihan ditangan korang. Tips dan rahsia untuk kurus dengan cepat, aku dah kongsikan. Tinggal korang nak buat keputusan je nak ikut cara senang ataupun susah.

Kalau nak ikut cara yang senang, ikut je tips yang aku kongsikan diatas. Air detox boleh buat sendiri, manakala untuk dapatkan serum Izeara Xtravaganza pula, korang hubungi contact dibawah:

Instagram: @IzearaXtravaganza
WhatsApp: 013 – 777 3617

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

11 Comments

Leave a Reply
  1. betul boleh ilangkan strecthmark ? nak cuba ni.. almaklumlah dulu pernah kurus lepastu gemok dengan jayanya sampai lebih dari berat normal. hahah sekrang ni kurus dah tapi tu la ada kesan strechmark (betul ke eja ni ) .. nk usha la

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *