Internet Problem

Buat kali kedua dalam sejarah, hari ni kuota internet bagi postpaid aku dah mencapai limit. Tengah-tengah syok layan Facebook tiba-tiba loading jadi slow, ingatkan internet problem. Kemudian dapat pula SMS daripada DiGi.

SMS data exceed

Hadoi..Spoil betul..

Nak tunggu recycle date lambat, lambat lagi. Tinggal lagi sehari lebih sebelum data usage diresetkan kembali kepada kosong.

Sebagai seorang blogger tegar yang tak berapa tegar, penantian selama sehari itu bagaikan setahun. Mana boleh hidup tanpa internet beb. Buatnya ada client atau PR hantar email minta immediate respon, tak ke naya jawabnya. Hoho.

So bila dah jadi macam ni, sekali lagi aku terpaksa merelakan diri untuk topup kuota internet postpaid yang slow tahap cucu siput. Topup sikit je, dalam 500Mb..bersamaan dengan RM15 sementara nak tunggu next cycle.

digi internet topup

Perbezaan, dapat dilihat dengan ketara sebelum dan selepas topup. Capped speed dengan full speed.

Full speed beratus-ratus kali ganda lajunya sedangkan capped speed kalau guna, nak load sekeping gambar pun entah berapa lama baru boleh siap.

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

  • Comments

    Leave a Reply
    1. Dah lama tinggalkan dunia topup Internet ni hehe. Dulu sebelum rumah & rumah sewa pakai streamyx memang setiap bulan kena topup RM50. Kemudian guna VPN untuk bypass kuota jimat sikit. Sekarang VPN pun dah kantoi 😛

    2. Pergh , bro yang 8GB pun rasa azab , tegar berblogging ni Ty tak pun rasa nak menangis je sebab tu xbest berblogging bila dapat mesej cenggitu. argghhh

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Loading…

    Comments

    comments

    Ranking Terbaru Alexa

    Nasi Dagang Mood Raya