Ini Ke Mangga Harum Manis?


Nah.. ganti rugi tak beli mangga harum manis untuk wife tempoh hari. Jalan-jalan di kedai buah di Kajang, terjumpa mangga bulat ni. Bentuk hampir sama dengan mangga harum manis, cuma harganya lebih murah.

Namanya mangga Australia, harga dalam RM16 sekilo. Wife berkenan sangat nak rasa, sebab buahnya lebih besar berbanding mangga biasa. Sekilo lebih untuk 2 biji mangga Australia. Boleh dibayangkan tak besarnya macam mana? Pegang dengan tangan pun, hampir sebesar kepala bayi yang baru lahir. Hahaha.

Adakah ini mangga harum manis?

mangga harum manis australia
Makan sikit-sikit. Ini baru 1/3. Sayang nak habiskan sekaligus. ;p

Rasanya sedap. Isinya pejal, padat dan manis. Baunya pun harum harum manis. Bolehlah aku andaikan mangga ini adalah mangga harum manis versi Australia.

Secara peribadi, berbaloi beli walaupun harga agak mahal. Cuma jangan beli tiap-tiap hari lah, boleh pokai oo.

Sponsor Ads – Cuti sekolah dah dekat, biasanya aku kalau nak bawa family jalan-jalan aku surver penginapan di Agoda.com. Harga berpatutan, pilihan banyak. Puas hati.


16 KOMEN

  1. yer-yer jer ingat mangga harum manis… huhuhuh terkejut juga pesal lain benar bentuk mangga tu. sebab baru jer makan mangga harum manis semalam import dari perlis. 😀

  2. Terima Kasih atas Share`nya, Artikelnya Menarik, sangat membantu saya sebagai Bloger Pemula, jangan lupa mampir ke website kami ya . . . !!!

TINGGALKAN MAKLUM BALAS

Sila masukkan komen!
Sila masukkan nama disini

CommentLuv badge